01-02-2008

papieren in orde!!!



Joepie!!Onze ganse dag rondrijden van vandaag heeft vruchten afgeleverd! We zijn deze morgend vertrokken op het gemeentehuis om onze Licence 4 (vergunning om sterke drank te mogen verkopen) op onze naam te zetten. Vandaar naar Paray Le Monial (40km verder!) om hetzelfde papier nog eens voor te leggen bij de douane. Om kwart voor 12 komen we bij de douane buiten met de papieren op onze naam. Maar nu moeten we nog bij de telefoonmaatschappij zijn omdat onze vaste lijn nog steeds niet werkt en die sluit van 12 tot 14u. We gaan dan de plaatselijke supermarkt (die gelukkig open blijft, één van de weinigen!) maar binnen om onze boodschappen te doen. Vanaf morgen krijgen we weer wat volk over de vloer om te komen helpen en dus moeten we zien dat de kasten goed gevuld zijn he! We eten een Croqueske en dan kunnen we er weer tegen.

Om 14u staan we bij de telefoonmaatschappij voor de deur en een kwartier later komen we buiten met de belofte dat onze telefoon volgende week woensdag normaal moet werken. We leven dus op hoop! Hupla, weer de auto in en naar Luzy waar we een afspraak hebben met de verzekeringsagent. Vandaag verloopt de voorlopige verzekering voor het gebouw die we in november lieten opmaken. Maar nu staan er meubels in dus moet alles weer opnieuw bekeken worden. Dit valt gelukkig ook allemaal goed mee. Op papier zijn we nu in orde, maar de agent gaat een van de volgende avonden eens binnen springen om te komen rondkijken wat we allemaal staan hebben zodat hij alles goed kan noteren. Voila, het is nu 18u als we thuiskomen en we hebben onze administratieve mallemolen weer goed doen draaien vandaag!

Nu zitten we even te relaxen in de zetel, nog aan iets beginnen vandaag is dom, want binnen een half uurtje mogen we bij de buren hier rechtover gaan dineren. Samen met John en Mary, een engels koppel dat we hier al leren kennen hebben, mogen we bij Hélene en Henri komen eten. We zijn eens benieuwd wat we voorgeschoteld gaan krijgen! Spannend allemaal. Het zal weer een internationale conversatie worden: Frans, Engels en Nederlands door elkaar! Ik breng jullie morgen natuurlijk volledig verslag uit!

Hierbij nog wat foto's van Eddy die zijn (andere) zaag aan het installeren is in de werkplaats en ik die boven in de privé-woning het behangpapier van de muren aan het doen ben.

Groetjes en tot morgen! Slaapwel iedereen.

1 opmerking:

Anoniem zei

:) ook de drankvergunning is al in orde ....
Jullie vliegen er stevig tegenaan zo te zien !
Heel veel succes gewenst met alles,
en hopelijk tot ziens ?
groetjes van de familie Peeters uit St.Katelijne Waver -
Walter, Gerda en Yoni.

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...