08-02-2008

Marktdag in Luzy


Omdat we deze morgend bij de boekhouder, de bank, de post en de verzekeringsagent moesten zijn, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om even langs de markt te lopen in Luzy. Daar is het elke vrijdag markt. Veel groter dan de vrijdagsmarkt in Retie is die niet. Je vind er ook 2 bakkers, een viskraam, een paar bloemen- en groentenkramen en eentje met gewone kaas en eentje met geitenkaas. Maar we waren er toch weer eens even uit zo. We zijn ook in het immobilliënkantoor binnen gegaan bij wie we ons huis gekocht hebben. Het was weer even geleden dat we daar nog eens een goededag gaan zeggen waren. En we houden toch graag een beetje contact met iedereen. Bij Tilly hebben we dan een tasje koffie gedronken en een goeie babbel gedaan en tegen dat we daar doorreden was het weeral 12u. De voormiddag was weeral gepasseerd.

Deze namiddag in de tuin verder gewerkt want het was nog steeds zo'n goei weer. Deze namiddag gaf de thermometer hier echt 17 graden aan op het terras! Zalig! We hebben zelfs even pauze genomen en de tuinstoelen buiten gezet. Een lekker pintje gedronken in het zonnetje! Maar al het hout zit nu wel op zijn plaats.

Daarna nog naar de garage gereden, want we zijn er nog altijd niet uit welke auto we nu gaan kopen. We twijfelen tussen Volkswagen (caddy of transporter met zetels) of citroën (jumpie of berlingo) maar weten het nog niet. We gaan maar prijzen vragen en testritjes doen, maar kunnen maar niet beslissen wat we nu gaan doen. Niet gemakkelijk hoor.

Heb net via de web-cam ons oude huisje gezien. Sander en Greet zijn vandaag verhuisd en ik had net met Sander een video-gesprek via MSN. Amai, dat is daar veranderd zeg! Ik herkende het bijna niet meer. Alles geverfd in andere kleuren, nieuw plafond, nieuwe badkamer.... Ze hebben heel hard gewerkt daar in Retie.
Maar jammer genoeg vandaag vanuit Retie ook slechter nieuws gekregen. De doodsbrief van de schoonvader van Rachida zat vandaag in de bus. Bert zijn vader is jammer genoeg overleden. Via deze weg willen we jullie nog eens heel veel sterkte wensen he! Als we iets voor jullie kunnen doen laat het ons dan weten! We zijn wel ver weg, maar toch ook heel dichtbij als het moet!
Met schoonmoeder alles gelukkig in orde. Die hersteld goed van haar heupoperatie horen we! Een kranige zeventiger dat is ze! Altijd een heel sterke vrouw geweest! Binnen een half jaar gaat die de dodentocht mee uitwandelen als je niet oppast! Dat komt allemaal dik in orde daar!

Ik krijg ook net een berichtje binnen van Pieter en Lesly. Die zijn op weg naar hier en ze moeten nu nog een 450km doen. Het zal rond middernacht zijn dus dat die hier aankomen. Hun bedje staat al klaar. Ze mogen komen. Weeral nieuwe buurt dit weekend. We hebben hier al veel volk over de vloer gehad! Als dat zo blijft duren zitten we hier wel gebakken! Maar we mogen niet klagen, want de reservaties komen vlot binnen! We zullen maar maken dat het klaar is tegen de 1e mei!!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Da's niet slecht gevonden via MSN.
Hierbij ons MSN-adres, moest je op t gedacht komen om via deze weg met mij of ons Fien wat te "butten"...
rudisegers@msn.com
Laat dan eens weten hoe jullie MSN-adres is.

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...