06-02-2008

terug naar school!


We moeten binnenkort met ons tweetjes 3 dagen weer naar school. We zijn verplicht om een cursus van 3 dagen te gaan volgen om onze vergunning voor schenken van sterke drank (licence 4) in orde te krijgen. Dat is allemaal niks, maar de lessen worden in Maçon gegeven en dat is maar eventjes 170 km van hier. Daar mogen we dus elke dag, gedurende 3 dagen achter elkaar naartoe rijden. En ondertussen blijft hier het werk weer liggen he. Maar ja, het is nodig, dus zullen we het maar doen, we kunnen er altijd nog wat van opsteken denk ik. Zeker in verband met de wetgeving hier in Frankrijk,want er durft zo nogal eens wat te veranderen hier en dan weet niemand meer hoe de vork weer juist in de steel zat. Als je er dan zelf een cursus (lees bewijs op papier) van hebt sta je toch al iets sterker in je schoenen he. C'est la France!

Vandaag weer een ganse dag schitterend weer geweest! De zon scheen volle bak en de temperatuur loopt dan in de namiddag makkelijk op tot een graad of 15 hier op ons terras. Zalig is dat! De ramen open als we aan het werken zijn en laat de gezonde lucht maar binnen komen dan!

Deze namiddag toen we in Luzy in de doe-het-zelf-zaak stonden een man uit Antwerpen tegengekomen. Die heeft sinds 6 jaar een vakantiewoning in Ternant, zo'n kleine 10 km van ons. Hij was ook aan het klussen en had wat materiaal nodig. En als je dan de nummerplaat aan de wagen ziet, begin je al vlug een gesprekje he. Toch zeker als ze materiaal voor waterleiding of zo komen halen. Dat neemt iemand die een huisje huurt voor een week niet snel mee. Dat is al een teken dat ze hier zelf een eigen huisje hebben. En wat volk kennen in de buurt kan nooit geen kwaad, dus slaan we regelmatig een babbeltje met mensen uit de buurt!

Nu hebben we juist gedaan met werken, lekkere steak met gebakken patatjes gegeten en nu de TV op. De film Braveheart met Mel Gibson is er op op kanaal 2. Lang leve TV-Vlaanderen!! Die film is altijd wel een van mijn favorieten geweest. Het wordt nog een gezellige avond voor de buis! En morgen vliegen we er met nieuwe moed weer in!

Eén ding wil ik jullie niet onthouden! Ik heb Eddy vandaag gekiekt met een bosje Kemp op zijn hoofd. Dat gebruikt hij om de waterleiding af te dichten. Die foto moet gewoon gepubliceerd worden! Nen echten hippie is er niks tegen! Je ziet, we amuseren ons hier goed met ons twee tussen het werken door!

De groetjes!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zou van al dat werken waarschijnlijk grijze haar krijgen, alhoewel ge op een kletskopken al niet te snel terug haar krijgt.
Maar Ome Ed, die moet daar natuurlijk ros haar van krijgen, altijd al "tegenstrom" geweest (lol)
Misschien eens een Duvel-spoelingsken geven...?
Soekzès verder hey!
Martien en Frietz (alweer bergloos voor t moment :-()

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...