09-02-2008

Dit is leven als God in Frankrijk!!


Lesly en Pieter zijn vannacht bij ons toegekomen. We hebben nog tot 2u zitten keuvelen bij een glaasje wijn, met als gevolg dat we redelijk laat in bed zaten. En dus deze morgen ook niet vroeg wakker waren he! En aangezien zij ook behoefte hadden aan wat rust omdat ze volop bezig zijn met het bouwen van een huis, en wij ook heel de week hard gewerkt hebben.....nemen we vandaag een break! We gaan een wandeling doen, in onze trui, soms zelfs in T-shirt omdat het hier zo fantastisch goed weer is! We doen de wandeling van 4 km die hier rechtover de deur vertrekt! En het is geweldig! Door de velden en langs de boerderijen, je komt geen enkele auto tegen! Je moet op plaatsen gewoon de poort van de wei opendoen en dwars door de wei stappen! Zalig!

En deze middag rijden we met de auto naar Bibracte waar we gaan pick-nicken op de Mont Beuvray, de hoogste berg hier in de buurt. We zitten daar op onze dekentjes op 900 meter hoogte, in een stralende zon en met een karton wijn, stokbrood, saucis, kaas.....ça....c'est la vie en France!! Daar zijn we voor hier! Zo worden we hier 100 jaar! Het is een gezellig namiddagje genieten! Onze batterijtjes zijn helemaal opgeladen! We kunnen er de volgende week weer volledig tegenaan!

Deze avond maakt onze kok frietjes met stoofvlees. Dus we genieten maar verder. En nu kijken we naar Vlaanderen vakantieland, naar Belgen in Italië en zitten te denken dat wij toch ook nog echt niet terug naar België willen! We hebben het hier enorm naar onze zin! La douce France! Zalig!!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...