11-02-2008

Containerpark!

Belofte maakt schuld, en dus hebben we vandaag de ganse dag hard gewerkt! Ik zit nu pas op mijn gat, heb net gedouchet en mijn eten binnen gespeeld. En sebiet kruip ik onder de wol want mijn kaarske is uit. Deze morgen om 9u begonnen! Dat is de klok rond gewerkt he.
We zijn ook met een heel deel rommel naar het containerpark gereden vandaag! Dat was weer een belevenis! We hadden vanalles bij, een oude douche die we uitgebroken hebben, plastiek, karton, ijzer, hout....dat raakten we allemaal kwijt op het containerpark (dechetterie) van Issy l'Eveq, op een kleine 13 km van ons. Maar we hadden ook al het steenpuin van die muur die we afgebroken hebben in de camionette op zeilen geschept.En daar stond geen container voor in Issy l'Eveq! Probleem dus he.
Ze stuurden ons naar het gemeentehuis van onze gemeente. Dus wij weer naar Eliane (de secretaresse van de burgemeester, en ondertussen al een goede vriendin geworden, ook een hevige fan van onze Tom! Er hangt al een foto boven haar bureau!)Daar moesten we dus vragen waar we met ons steenpuin mogen blijven want elke gemeente heeft normaal een stortplaats voor steenpuin. Maar Cressy sur Somme natuurlijk niet!
Daar stonden wij met ons goed gedrag en een bus vol steenpuin he! Gelukkig kwam Francois, onze overbuurman van een beetje verder, en eerste schepen van het dorp, net binnen. Hij heeft een grote boerderij in de velden rechtover ons, en we mochten het steenpuin wel bij hem op het domein op de zandweg kappen. Hij zou het dan met zijn tractor platwalsen en zo zitten er minder putten en plassen in de weg. En wij zijn lekker van ons steenpuin vanaf! Iedereen content!
Ook de 2 oude schommels en klimtuigen in de tuin zijn afgebroken. De palen waren al doorgeroest, dus veel te gevaarlijk om te laten staan, en onze 2 Sinte Metten-torens zijn ook opgestookt, dus we hebben lekker gezweet deze namiddag!
Deze avond nog efkes met de Robbe en Inge en neef Rudi gechat. Gezellig! En nu zitten we hier allebei met kleine oogjes, dus we gaan er maar een einde aan breien denk ik he! Slaapwel allemaal en tot morgen!
No pics today!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

os moeder komt morgen al naar huis ze is heel goed kan al beter lopen as vroeger ; komt zaterdag al naart feest

Anoniem zei

Nu hadden jullie wel veel geluk met dat steenpuin,want dat kan veel euro's kosten om te storten.
We tellen al af naar donderdag.

kris en annemie zei

eens door jullie blog gewandeld, en ik waande me al in La Douce France. Vakantiegevoel ! Hebben jullie dat de hele dag ? Leuk dat er bij jullie nog slimmerikken zijn die problemen met de dechetterie zélf oplossen. nog veel moed en werk-lust.

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...