17-03-2008

Suf kopke!

We zijn vandaag voor de eerste dag naar onze les voor de drankvergunning geweest. Tja, wat kan je daar van zeggen he? Dat is zelfs in het nederlands saai, laat staan dat je dat in het frans moet gaan volgen! We zijn allebei zo suf als iets van een hele dag geconcentreerd naar die prietpraat te zitten luisteren. Wetgeving van hier, artikel nummer zoveel uit het wetboek.... het is verboden dit, het is verplicht dat......als je dit doet of juist niet doet krijg je zoveel euro boete....
Het is gewoon saaie materie, maar je moet het wel allemaal weten. Als je het allemaal op papier hebt kan je dat thuis eigenlijk even goed zelf studeren of lezen. Maar nu moeten we dus naar de les gaan en krijgen we op het einde (na het examen van woensdag!!) pas een cd-rom waarop al de tekst staat. En ondertussen blijft thuis het werk liggen. Zonde.
Maar, we steken er natuurlijk toch wel wat van op tussendoor he. We zitten met 18 in de klas, allemaal personen die een eigen zaak hebben opgericht of uitbaten. Bar, restaurant, discotheek, hotel.... allemaal in dezelfde branche, en er worden veel tips uitgewisseld en goede voorstellen gedaan. Daarvoor is het natuurijk wel interessant. Deze middag zijn we met een hoopje van 10 in het restaurant van het hotel waar de lessen doorgaan gaan eten. Was ook niet slecht. Glaasje wijn er bij..... La Bourgondie he!!! Maar dan is de concentratie in de namiddag wel helemaal zoek!
Alhoewel, één glaasje kan geen kwaad he. We houden het gewoon gezellig.
En ons Frans valt best mee! We hadden er eerlijk gezegd een beetje bang van, zo een cursus gaan volgen in het frans is toch nog wel wat anders. We moesten ons aan het begin al meteen voorstellen en in het kort uitleggen wat voor zaak je hebt en waar je gevestigd bent.... Lap, meteen de korte pijn dus! Maar we kregen het goed uitgelegd. En we konden goed aan de gesprekken deelnemen. Als nu ons examen woensdag ook zo goed meevalt is deze cursus toch geen verloren tijd geweest!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel veel succes woensdag met het examen en natuurlijk met jullie nieuwe zaak.Groetjes uit de kempen

Anoniem zei

Mais ca c'est l'un et l'autre.
Juste en France et deja parler comme une ekstèr. Ca vient totallement dans la sjacoche avec vous! Sjapoo! Le Frietz

Anoniem zei

Greet en Eddy,

't Is hier deze dagen ook een hondenweer. Het paasweekend belooft echt niets goeds. Nog proficiat met jullie vergunning en een fijn paasweekend toegewenst !

n. Theo en t. Suzanne

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...