21-03-2008

Mini-zondvloed!

In februari heb ik foto's getrokken (de eerste 3 zijn van toen) van de tuin als het goed weer was. Heerlijk zonnetje, rustig kabbelend beekje op de achtergrond. We hadden achter de eerste bomenrij nog vlot een metertje of 2 vooraleer we natte voeten kregen.
Wel vandaag is het hier wel even anders!We zitten een beetje met hoogwater! Ons kabbelend beekje is op een goede dag tijd een kolkende rivier geworden! De bomen staan met hun voeten in het water, onze tuin is een paar meters kleiner geworden! En het mooie zuivere water kleurt nu helemaal bruin van het zand en slijk dat mee komt. Niet zo'n mooi zicht, en ook een beetje bangelijk als je langs de kant staat. Maar vooraleer jullie massaal met reddingsvesten en zandzakjes deze kant uitkomen; we moeten absoluut niet panikeren! We hebben nog vele meters grond over vooraleer het water aan onze deur staat! Hélène en Henri wonen hier al heel hun leven (84 jaar!) en hebben nooit het water weten binnenkomen. Waarom zouden we ons dan nu gaan zorgen maken he! Dus blijf rustig allemaal thuis, we hebben nog geen rescue 911 nodig!

Het is vandaag echt een triestige, miezerige, natte grijze dag geweest! Veel vreugde viel er niet te rapen buiten! En dat voor een 21e maart! Het begin van de lente???? Het mag gaan beteren dan hoor of het wordt een lente om snel te vergeten. We hebben al mooiere lente-dagen gehad!

Ik heb vandaag ook veel aan ons vader gedacht. 21 maart was zijn verjaardag. Elk jaar op die dag mis ik hem verschrikkelijk! Anders ook natuurlijk, maar die datum staat zo gegrift in je hoofd; 21 maart, de lente begint, oh ja, ons vader verjaart! Misschien daarom dat ik het vandaag zo een triestige dag gevonden heb. Een keer treuren om degenen die je verloren hebt, dat mag. Maar niet te lang! Morgen weer op voor een nieuwe dag!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja Greet,op die dag is er zeker veel gemis.Hij was een lentekind!
Het was hier nu echt heel slecht weer gisteren en dan ook nog goede vrijdag!Inderdaad vandaag gaat het weer wat beter en we zien nu af en toe de zon.
Zalig Pasen!
Liefs!
moeder

It's that time of the year again!!

Mijne dikke vriend mag ook terug buiten int zonneke staan. De winterslaap binnen is voorbij.   Alle tuin- en terrasmeubels buiten halen en a...