03-03-2008

Een echte maandag!!!!

Het moest er eens van komen he! Ons eerste baaldagje gehad! Vandaag ging er eens niks zoals het moest! Wat een klucht!! Een echte maandag. Potverdekke zeg. Blij dat de dag bijna om is, morgen ander en beter hoor! Deze morgen reden de 3 broers naar Paray le Monial om materiaal te halen om de ontbijtruimte helemaal af te werken. De helft hebben ze gewoon niet kunnen vinden. Dat is hier een ramp in die doe-het-zelf-zaken! Als je een paar planken nodig hebt om bv kasten te maken, mag je al blij zijn dat ze net die planken of platen staan hebben. En je hebt helemaal geluk als ze er meer dan 1 staan hebben! Ongelooflijk. Een kei-grote doe-het-zelf-zaak, en dan hebben ze van elke maat van plank 1 exemplaar in de rekken staan! En wij hadden van elke maat een stuk of 5 nodig. Dan sta je daar mooi he! Kan je dus weer naar een andere zaak rijden waar ze hopelijk wel alles hebben dat je nodig hebt. Maar daar kom je dan om kwart voor 12 aan (omdat je in die andere winkel zo lang achter alles moeten zoeken hebt) en dan mag je daar natuurlijk niet meer binnen, want om 12 uur sluit hier ALLES tot half 3! Weer naar huis dan.... En wachten tot 14U om weeral terug te rijden (40 km!!) en de rest van het materiaal te gaan halen. Eddy en ik rijden de 2e keer terug omdat ik mee de planken voor het vals plafond moet kiezen. We hebben vanalles nodig en rijden naar een groothandel van bouwmaterialen. Bij het onthaal vinden we een jonge gast die met ons de winkel doorloopt om alles netjes te noteren wat we nodig hebben en dan nadien moeten we gewoon langs het magazijn rijden met de wagen om alles te laten inladen door de magazijnier. We hadden ook 15 latten nodig van 2m40. Geen probleem zegt onze helpende hand van het onthaal, mijn collega in het magazijn zaagt de latten voor jullie wel op de juiste lengt! Wij dus naar het magazijn. We vragen aan die kerel daar de latten en of hij ze wil zagen op de juiste lengte. Ik dacht dat zijn ogen er gingen uitvallen. Zagen? Hij? Dat doen zij niet. Oh jawel (wij dus) op de bureau hebben ze gezegd dat jullie dit wel doen voor ons! Hij weer: "Ja, daar zullen ze wel zeggen!!". Lap, daar gaan we weer he! Ok,zegt de kerel, jullie mogen ze zelf zagen, en hij verdwijnt in zijn werkhuis om even later terug te komen met een boogzaag!!!! Wij hebben daar dus zelf die 15 latten met de boogzaag (met de hand dus!!!) op 2m40 gezaagd vooraleer ze in de wagen te laden! Dat kom je alleen in Frankrijk tegen zoiets he! We zijn Tot half 6 onderweg geweest om al ons materiaal te gaan halen. Nog een uur en het is donker! Dat wordt weer niks voor vandaag!
Jacky en Michel hebben al evenveel geluk gehad met hun werken vandaag. Zij hebben met de waterleiding heel veel problemen gehad, ook omdat het materiaal niet van de allerbeste kwaliteit is. Het is hier soms echt roeien met de riemen die je hebt, maar als je dan wat veel stroomopwaarts moet, dan valt dat dik tegen!
We laden de camionette (die nokvol zit met materiaal) helemaal leeg. Morgen vliegen we er met nieuwe moed tegenaan en dan zal je het hier wel zien veranderen!! Vandaag was gewoon een dagje om zo snel mogelijk te vergeten. Zelfs het weer was niet goed. Het heeft geregend en heel de dag grijs geweest en koud. Precies terug herfst! Wat een contrast met verleden week! We kijken vooruit nu! Het kan alleen maar beteren!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,
Zo een baaldag wil je vlug vergeten. Plezant is iets anders maar dan ga je weer met nog meer moed een volgende dag tegemoet.Het is wel erg te lezen dat het daar precies nog de 'oudheid ' is!? Zelf de latten moeten op maat zagen enz. Maar ik weet zeker dat jullie er zullen komen en dat jullie hotel een juweeltje zal worden!!! Dus op naar morgen!!!!
Groetjes t.Mieke

sandra zei

Helaba,
Hie zen ik es om te testen ofdak da wel kan zoewe bloggen.
Hoeveul kilo solo moet da zen, want wellie hemme tegenwoordig nen trekhaak zelle.
Allé bon nuit e a overdemain.
sandra.
( Italiaans is toch gemakkelijker zelle.)Ciao

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...