26-09-2008

Proeven en kopen!!

En als de druifjes klaar zijn moet er geproefd worden he! Want er moet in de kelders plaats gemaakt worden voor de nieuwe oogst! We rijden Meursault binnen en zoeken het Chateau de Meursault op om de cave in te duiken! Dat wordt weer genieten! Chateau de Meursault is een prachtig domein, in Meursault dus! Dat is een hele bekende Bourgogne-wijn. Niet de goedkoopste, dus zuinig mee omspringen en opletten wat je koopt!
Goed proeven en overwegen. Prijs - kwaliteit in de weegschaal leggen en de lekkerste die nog te betalen is mee naar huis nemen! We nemen wat flessen Meursault en enkele flessen Pommard mee naar huis. Voor onze privé-collectie, want die wijnen zijn veel te duur om in het restaurant te koop aan te bieden. Dit zijn "snoepertjes" voor speciale privé-aangelegenheden! Gert, onze gast van deze week, geniet mee van deze buitenkans om ook eens mee in de cave te duiken. Hij lust ook wel eens een goei glaasje wijn!
Hier kijken we onze ogen uit! Hier ligt zoveel lekkers opgestapeld! Maar helaas ook voor heel veel geld! Maar als je dan de zware arbeid bekijkt die er aan vooraf gegaan is, dan begrijp je de prijzen wel!
We zetten onze weg voort richting Beaune. We volgen een heel stuk van de "Route des Grands Crus" en passeren zo vele bekende grote namen en wijngebieden! We zitten in het centrum nu! Hier is het te doen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat zal weer moeilijk geweest zijn. Toch een dikke portemonnee bij? Al dat lekkers.
Wanneer vertrekken jullie juist naar het Zuiden? Geniet er in ieder geval van en tot int kort!!!

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...