05-09-2008

Fête patronale in Maltat.

Vorig weekend was het Feest van de Patroonheilige in Maltat, het dorpje naast ons. Heel de dag was het daar rommelmarkt (Brocante). Wij hebben in de namiddag eventjes de deuren gesloten om ook eens een kijkje te gaan nemen. Altijd goed als je je kop regelmatig eens laat zien op die kleine buurtfeestjes. Dat hebben de mensen graag! En ik snuffel wel eens graag een keertje rond op zo'n rommelmarktje, maar hier heb ik echt niks op de kop kunnen tikken. Het was er ook bloedheet! Dan maar vlug een terrrasje gaan doen aan de "Bar de la Poste". Hier komen we 's morgens altijd ons brood halen. Ze hebben hier een brooddepot voor het dorp en omgeving. De bakker komt hier heel vroeg het brood afzetten (enkel op bestelling) en dan kan je het hier in de voormiddag komen ophalen. Niet elk dorp heeft zijn eigen bakker! Dat van ons dus ook niet. Jammer maar helaas! Ook dat is het Franse platteland he.
Vanop het terras kunnen we alles heel goed in het oog houden. Het is een geweldige kermis! Er staat een schietkraam, een snoepkraam en een supermoderne paardenmolen!! Er staan fietsjes, goal-carts en een paar plastic tractors op! Best wel schattig! Geen zo'n superdeluxe glimmende paardemolens zoals in België, maar de kinderen amuseren zich even goed! Hier moet je ook geen pluis proberen te vangen, maar gewoon fietsen of zwaaien naar mama en papa langs de kant, of soms ook heel hard huilen omdat je er heel snel weer af wil!!! Ze mogen hier ook veel langer rondjes draaien! Ik denk dat ze met 1 ticketje wel een minuut of 2 kunnen blijven zitten! Ik was er al lang afgesprongen hoor!
We drinken onze glaasjes leeg en gaan even naar de Gemeentelijke Feestzaal waar een foto-tentoonstelling gehouden wordt. Er hangen heel veel oude foto's over de omgeving en het dorp, maar ook nieuwe foto's die allemaal genummerd zijn. Je kan op briefjes invullen welke jouw top 3 is van mooiste foto's en de winnaar (de mooiste foto dus) wordt gebruikt voor de kaft van een fotoboek over het dorp die men gaat maken. Dat zou ik een hele eer vinden! Dus doen we zeker mee met de verkiezing van de mooiste foto. Eens benieuwd welke het wordt!
Nadien wilden we nog naar de ezelskoers gaan kijken, maar een onweer gooit onze plannen letterlijk en figuurlijk in het water! Weer maar huiswaarts dan. We doen de deuren maar terug open. Rond 18u hebben we weer reservaties voor het restaurant en we hebben nog wel wat werk voor de boeg. Maar toch was het fijn om eens even "over de foor te lopen!"
PS later hoorden we in de bar vertellen dat ze bij de ezelskoers iemand moeten afvoeren hebben die een trap achterna gekregen had van zijne ezel. Goed geraakt aan het hoofd, maar hij zal het halen! Wie is dan den ezel he?

1 opmerking:

Anoniem zei

Hier trekt vandaag de lichtstoet door de Rozenberg en is het ook kermis.
Er staat ook weer terug een paardemolen voor de kleintjes,maar dat is wel een superdeluxe.We zullen jullie missen deze avond en nog enkele van de familie.
Groetjes xxx
moeder

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...