10-09-2008

Nazomeren!!

Het is wellicht met een dikker truitje aan tegenwoordig, maar wij kunnen nog altijd lekker lang buiten zitten 's avonds! Dus maandag hebben we de BBQ nog eens een keertje aangestoken. We hadden gasten op de kamers, maar het restaurant was dicht, dus is het een gezellige avond geworden! Kok Eddy had zijn best weer gedaan! (ook al was hij 's namiddags met een vervelende koorstaanval in bed moeten kruipen! De drukte van de zomer die er uit komt?) Onze gasten, Piet en Wies en Jos en Denise konden de steak zeer goed smaken! Het zijn allemaal sportieve mensen, en die moeten goed eten ook he!
Piet en Wies hebben hun fietsen bij. Zij komen al van een fietsvakantie in de Provence waar ze maar liefst 3 keer de Mont Ventoux beklommen hebben! Bravo voor hen!!!! En nu komen ze hier op de "heuvels" van de Bourgognestreek nog wat uitbollen vooraleer terug te keren naar de vlakke Kempen! Ze zijn elke dag een ferme tour gaan doen! Gisteren hebben wij ze in Chateau Chinon afgezet en zijn ze met de fiets weer naar huis gekomen. Dat is "maar" een dikke 60 km, maar wel over de Haut Folin èn de Mont Beuvray!!! De 2 hoogste toppen van Bourgogne!
Piet wist me te vertellen dat hij dit een ondergewaardeerd fietsparadijs vindt! Hij is onderweg stilletjes verliefd geworden op de streek zei hij! En dat vind ik altijd fijn om horen, want zo is het ook helemaal! Het is hier zo prachtig! En er rijden bijna geen auto's, dus de fietser kan hier nog volop zijn gangen gaan! En het klimt hier mooi, maar niet tè!
Maar zoals je kan zien hebben ze de top bereikt! Wij zijn daar 's middags gaan pick-nicken op de Mont Beuvray in een heerlijk zonnetje en we hebben hen boven op de top ontmoet! Dikke proficiat voor de moedige fietsers! Pittig detail!!! Wies heeft vorig jaar een nieuwe heup gekregen! Dus die verdient een dubbele proficiat!!! Karakter hebben noem ik dat! Knap!

En onze andere gasten, Jos en Denise, zijn wandelaars! Zij zijn vandaag de wandeling hier in het dorp van 15km gaan doen! Maar het is hier ook niet bepaald het vlakke Kempenland! dus zij verdienen zeker ook een eervolle vermelding voor hun sportieve prestatie van vandaag! En het was niet bepaald wandelweer, want de zon stond hoog aan de hemel! En het is niet zo dat je hier rustig een terraske kan gaan doen langsheen je weg! Je mag al blij zijn dat je een huis tegenkomt, laat staan een café met terras dat dan nog open is ook nog! Zelf drinken meenemen is hier de boodschap! Of dorst lijden natuurlijk ;)

Geen opmerkingen:

It's that time of the year again!!

Mijne dikke vriend mag ook terug buiten int zonneke staan. De winterslaap binnen is voorbij.   Alle tuin- en terrasmeubels buiten halen en a...