14-09-2008

Boerenkermis!!

Het is dit weekend Retie-kermis! Dat missen we nu wel ja. En zeker nu we weten dat Bart en Marie een weekendje over en weer naar België zijn om mee te vieren! Maar wij kunnen nu niet weg. De plicht roept he! Ook dat hoort bij verhuizen naar Frankrijk! Je mist veel feestjes! Om het gemis een beetje te compenseren, hebben we deze namiddag een paar uurtjes de deur van de bar dicht gedaan om naar de boerenkermis in Bourbon-Lancy te gaan. Het is stralend weer en zo komen we nog eens buiten he! We zijn ook wel eens benieuwd wat we allemaal gaan zien. Want vorige keer op de kermis van Maltat was het echt niet vet. Maar hier staat veel meer. Het is een kleine handelsbeurs eigenlijk. Er staan standjes van wijnbouwers (proeven!!), saucissendraaiers (kopen!!), maar ook auto's , banken, verzekeringen en tractors en landbouwbenodigdheden.
Er is ook een tentoonstelling van vogels, pluimvee en konijnen. Het lijkt wel of we op de Molse zondagsmarkt rondlopen! Alleen worden deze beestjes niet verkocht! Gelukkig maar, ons kennende hebben we straks zo onze tuin weer volzitten! Dat hebben we ooit nog eens gedaan!
Maar dat kunnen we hier absoluut niet doen, nu we met de zaak zitten.

Toen hadden we zo een stuk of 6 van die prachtige Vlaamse Reuzen zitten. De beestjes waren zo tam dat ze gewoon op je schoot sprongen! En hier zitten er ook een stuk of 10 tussen. De grootsten van allemaal, die Vlamingen toch he! Schoon beestjes zijn het!
Het zijn hier allemaal boeren in de streek, dus voor die mannen zijn dit hoogdagen! Ze komen hier naar de nieuwste modellen tractors kijken, je ziet ze al dromen dat ze met zulk een kolos door hun velden rijden! En ook de zoontjes zijn weg van zo'n glimmende tractor! Mama mag van elk kindje afzonderlijk (en ze hadden er 6 bij) overal foto's van maken!!!! Die worden later ook allemaal boer! Dat zit er ingebakken!
We drinken er nog eentje en dan gaan we stillekes weer naar huis keren. Rond een uur of 6 vanavond doen we de deur weer open. We zijn er toch nog eens tussenuit geweest nu he! Dit gaan we in de winter waarschijnlijk wel eens een keertje meer doen als het rustig is. Wat we kunnen pikken we mee! We willen tussendoor ook graag genieten ook! Het moet niet altijd werken zijn he.

Beste Retienaren, viert goed kermis en drinkt er voor ons een paar mee op de koers woensdag! Groetjes vanuit Frankrijk!!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb er zaterdag al een flink deel voor jullie meegedronken. Ik zal woensdag ee voor onze Jasper supporteren ook!!!

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...