06-05-2008

Wat een openingsweekend!

Amai! Eindelijk nog eens tijd om te bloggen. Van een knaller gesproken! Het hele weekend heeft het kot hier stampvol gezeten! Donderdagavond , onze eerste avond, hebben we de benen onder ons gat onderuit gelopen. Iedereen was nieuwsgierig en wilde komen eten, de kamers zaten vol, en er waren ook vrienden uit de buurt die kwamen eten. Maar we hebben onze eerste service goed volbracht en alles is goed verlopen. Ik heb geen klachten gekregen over de keuken, dus het zal wel goed zitten denk ik he. De Daube de boeuf à la Flamande (met andere woorden stoofvlees) is zeer erg in trek! Dat wordt het meeste gekozen. En de bediening is ook vlot verlopen. Ik heb geen glazen of borden laten vallen en iedereen heeft zijn eten warm gekregen!
Als we zo blijven verder doen, gaat het ons goed lukken.
Vrijdagmorgen dan terug de salade-bar vullen, en om 12u de volgende service afwerken.
En heel het weekend hebben onze gasten zich goed geamuseerd. Het is stralend weer geweest dus ze hebben goed van het zonnetje kunnen genieten en ze vonden de streek geweldig. Danny en Martine zijn met de kinderen een dagje naar Park le Pal geweest (dieren en pretpark) en ze vonden het een geweldig park! Heel fijne attracties en een mooi aangelegd dierenpark! Heel grote parking die bomvol stond, maar eens binnen in het park viel het niet op dat het zo druk was. Geen lange wachttijden. En Bart Dockx (renner van Lotto) was hier dit weekend om te komen revalideren na zijn val met een heupbreuk tot gevolg. Hij heeft heel goed kunnen trainen en vond het een prachtige omgeving om in te fietsen. Hij is ook een dagje naar de thermen geweest. Die staan bekend om hun helende werking voor mensen met reuma en dergelijke. Het zal dus voor zijn heup en beenderen ook niet slecht geweest zijn! Hij komt in augustus terug vertelde hij, dus het zal wel niet slecht geweest zijn he.
Zaterdagavond hebben we zelfs een feestje voor 17 personen met een speciale menu van 5 gangen afgewerkt! En dat was ook zeer in de smaak gevallen! Veel complimenten gekregen!
Zondagnamiddag heeft hier dan goed wat volk op terras gezeten. En Zondagavond weerom het restaurant bomvol tot 22u! het loopt vlot!
Vandaag hebben we onze eerste sluitingsdag en dat doet deugd. We maken dan wel ontbijt voor de mensen op de kamers want die zijn op basis van kamer met ontbijt, maar deze avond is de bar en het restaurant gesloten! We gaan deze middag pick-nicken in Bibracte. En nadien rijden we nog naar een grote waterval daar in de buurt. Ons Els is nog altijd hier. Die krijgen we maar niet naar huis!!! Ze heeft hier haren draai al goed gevonden denk ik! En Sander en Greet met kleine Thor gaan mee, en onze Jasper is hier om te trainen en die komt deze middag ook met de koersfiets tot daar. Gezellig! Ik kijk er al naar uit.
Morgen (misschien) meer nieuws! Groetjes

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...