26-05-2008

Nieuwe Honda gekocht.

We hebben een nieuwe Honda gekocht. Eentje waarmee je zonder helm mag rijden! Een Honda-grasmachine. Het is hier heel oneffen terrein. Nu heb ik een grasmachine met grote wielen waarmee ik kan rondhotsen en knotsen in de tuin langs de waterkant. Hij werkt heel goed! Vorige keer heb ik me serieus moeten forseren om mijn "duwertje" over het gras te laten glijden. Het daalt en klimt hier goed met plaatsen, en dat was er dan nog eentje op elektriciteit, dus de kabel zat altijd wel in de weg. Maar dit is er eentje die zelf trekt en op benzine rijdt, dus... serieuze luxe nu! Ik kon hem maar amper volgen! Zo snel ging hij vooruit! En geen kabel meer in de weg! Zalig! Op een wip en een flip was mijn "gazonnetje" afgereden. Ik had ook supporters! De koetjes aan de overkant wisten niet wat ze zagen (of hoorden?) Ze bleven met van die grote ogen staan kijken wat er nu weer allemaal aan het gebeuren was in "De Moulin". Een paar keer per dag passeren ze hier aan de overkant van de rivier om wat verderop te gaan drinken aan de brug. Daar kunnen ze bij het water komen. Het zijn echte schattige beesten die Charolais!

We hebben dan ook nog de haag geschoren, onkruidverdelger op de parking gespoten.... Het ziet er allemaal weer piekfijn uit! Voor een weekje dan toch he! Want het is nu al een paar dagen minder goed weer. Het heeft vandaag zelf flink geregend. En dan groeit alles terwijl je er naar staat te kijken heb ik de indruk!

Maar het is niet erg dat het regent. We zijn druk met onze papieren bezig. Morgen komt de boekhouder een eerste keer langs en dan moet alles in orde zijn he. Hij komt kijken of we goed bezig zijn en heel onze papierwinkel draait naar believen. Want dat is ook allemaal nieuw he! Je moet het allemaal maar weten! En dan nog in het Frans!

Voor de rest houden we het heel rustig vandaag. Onze gasten zijn weer naar huis. En we hebben een geweldig druk weekend achter de rug! Vrijdagavond restaurant stampvol! Zaterdag net hetzelfde. En zondagmiddag 24 man! En die zijn allemaal voor minimum een 3-gangen menu geweest want het was moederdag hier! Wat hebben we moeten werken! En dat met ons 2! Om half 5 gingen de laatstsen buiten. Toen konden we de boel eindelijk beginnen opkuisen. Maar om 18u waren er weeral de eerste reserveringen en de salade-bar moest terug gevuld worden! We hebben gewoon een uurtje de deur dicht gedaan om de afwas weg te werken, de bar en restaurant terug in orde te maken, groenten voor de salade-bar te poetsen en snijden en zelf ook eens 2 minuten te gaan zitten en iets van eten binnen te steken, want dat was van deze morgend geleden! Wat een dag! Na 14 "eters" hebben we om half 12 de zaak gesloten! Stikkapot!

En nu is het dus voor ons weer weekend. Maar morgen gaan we eens niet op uitstap. We hebben hier nog wat werk (papierwerk) dat moet gedaan worden en dat gaan we morgen in orde brengen. Dat moet ook gebeuren he! Het is toch slecht weer.

Groetjes en tot de volgende!

2 opmerkingen:

Unknown zei

het ziet er inderdaad allemaal goed uit. En inderdaad af en toe hoor je jullie namen vallen als we ergens ten velde op een terras zitten. en proficiat met jullie nieuwe aankoop
hij ziet er behendig uit en gaat ie goed in de bochten.
kan jullie terug volgen op het net want heb terug een computer die werkt.
tot de volgende grtjs
luc en sabine

Anoniem zei

Ik vind dat je deze maand nogal gewerkt hebt,en dan met zo'n ferm gerief.Heel veel afwisseling in al je werk ook.Knap gedaan!Maar zelf ook eten ,want anders houden jullie dat niet vol.
Lieve groetjes!xxx

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...