20-05-2008

Op safari in Parc Le Pal

We hebben gisteren namiddag gepoetst dat de stukken er af vlogen! De ramen, overal de vloeren, de keuken van onder tot boven, de straat.........Alles blinkt en is proper en klaar voor weer een nieuwe week in "Le Moulin du Gué". Deze morgend hebben we onze gasten nog een ontbijt aangeboden en toen was het vakantie voor ons! Dinsdag zijn wij de toeristen!
En vandaag zijn we lekker een dagje safari gaan doen in Parc Le Pal in Moulin. Dat is op ongeveer een 35km van onze deur. Het is een zoo waar de dieren een prachtig hok hebben waar hun natuurijke habitat zoveel mogelijk benaderd wordt. Het park is prachtig aangelegd met rotsen en watervalletjes en natuurlijke materialen voor de omheining ipv ijzer en staal. Je kan het een beetje vergelijken met ¨Park Planckendael" in België of "De Beekse Bergen" in Nederland. Het is er heerlijk wandelen en absoluut niet te druk! Grote parking en de inkom is ook redelijk! Wij betaalden 38 euro voor 2 volwassenen. Het park is open om 10u 's morgens en blijft, afhankelijk van de periode open tot 18u of 19u 's avonds. Je kan er op vaste uren kijken naar het voederen van de dieren en er worden ook shows gegeven met zeehonden en roofvogels. Je kan je er vlot een ganse dag amuseren!

Wat voor dier dit is heb ik echter niet kunnen achterhalen. Volgens mij een zeldzame soort die met uitsterven bedreigd is. Hij ziet er niet echt gevaarlijk uit. Toch maar niet voederen!?




Naast dierenpark is "Parc Le Pal" ook een pretpark. Er staat een Rollercoster (roetsjbaan) en wild-waterbootjes, boomstammetjes, treintjes, een beetje zoals Bobbejaanland dus! En dat allemaal in eenzelfde park, voor eenzelfde inkomprijs! Dat valt allemaal heel goed mee he!

Nadien nog naar Moulin-stad geweest. Maar aangezien wij geen stadsmensen zijn waren we daar ook snel weer weg. Het was er wel gezellig en zo, veel winkels en terrasjes, maar geef ons toch maar het platteland! Daar voelen wij ons veel beter in ons sas!

We zijn dan in Bourbon-Lancy in de 1900 (hoe kan het anders?) een terraske gaan doen en nadien lekker gaan eten in het restaurant van Colette in het oude stadsgedeelte van Bourbon. We moeten toch af en toe eens bij de concurentie gaan spioneren he? En onze kok moet toch 1 avond vrijaf krijgen! We proberen deze traditie elke dinsdag in ere te houden. Zo blijft het voor iederen plezant.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zou dat vreemde dier toch maar voederen en zeker ook op tijd te drinken geven, anders zou het inderdaad wel eens kunnen uitsterven en dat zou zonde zijn, toch??!!

Groetjes en hele dikke kussen XXX

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...