31-01-2009

Cressy internationaal!

Onlangs was er hier in het dorp een vergadering waarop een nieuw bestuur werd gekozen voor het feestcomité van het dorp. Aangezien wij in de zomer onze handen vol hebben met de zaak, hebben we hiervoor vriendelijk bedankt! Maar we hebben wel laten weten dat men altijd op ons kan rekenen, in de mate van het mogelijke natuurlijk, als er iets staat te gebeuren.
En voila, deze week was het al zover se! Er is hier een enquête (vragenlijst) aan het rondgaan in Cressy en buurdorpen. Deze vragenlijst wil de persoonlijke behoeften van alle inwoners in kaart brengen. Er wonen hier nogal wat oudere mensen nog alleen in hun huis. De kinderen zijn vaak weggetrokken naar de grotere steden waardoor deze mensen nogal eens aan hun lot overgelaten zijn op gebied van dagelijkse behoeften. En dan hebben we het vooral over maaltijdbezorging aan huis, boodschappendienst, apotheekdienst aan huis, poetsdiensst, gezelschap...
Maar er wonen ook nogal wat anderstaligen in Cressy, Engelsen, Nederlanders en Duitsers, en om iedereen de kans te geven om zijn/haar zegje te doen verspreid men de brief met bijhorende vragenlijst nu dus in die 4 talen. En hier hab ik dus mijn duit in het zakje gedaan. Ik heb de teksten vanuit het Frans en Engels vertaald naar het Nederlands. Best wel plezant, en natuurlijk weer een goei oefening! En het werd ten zeerste gewaardeerd door het organiserende comité.
Zo zie je maar, stilaan raken we hier meer en meer geïntegreerd! En het kan ons in onze oude dag ook nog goed van pas gaan komen he!
Groetjes en de volgende.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, dat is integreren daar in jullie dorp.Mooi iniciatief!Die ouderen zullen dat zeker waarderen.Gefeliciteerd met je inzet ,Greet!
Liefs!
moeder xxx

It's that time of the year again!!

Mijne dikke vriend mag ook terug buiten int zonneke staan. De winterslaap binnen is voorbij.   Alle tuin- en terrasmeubels buiten halen en a...