22-11-2008

Winterkost!

Vanaf gisteren heeft de temperatuur hier een aardige duik naar omlaag genomen! Het wordt winter in Bourgogne! Vandaag schijnt het zonnetje wel weer, maar het is ijskoud! Je oren vriezen er af. Gisteren hadden we de slechtste dag tot nu toe! Heel de dag regen (die gewoon horizontaal "viel" omdat er zoveel wind stond! en dat is ijzig koud!) en miezer. Je zag er gewoon tegenaan om buiten te komen. Maar dat hoort er natuurlijk allemaal bij he!En dus hebben wij ook echte winterkost op het menu staan! En nu ben ik zeker dat er in België sommige mensen gaan watertanden! Heel het weekend eten we hier "HUTSEPOT!!!" Als Eddy in België hutsepot klaarmaakte, hadden we altijd vrijwilligers genoeg om de pot mee te komen leegmaken. En gisterenavond is het hier ook al een succes gebleken. Al onze gasten in het restaurant hebben prompt voor het menu van deze week met de hutsepot gekozen. En ze vonden hem allemaal overheerlijk! En vanavond is er ook weer goed wat gereserveerd, dus dat zit weeral goed voor dit weekend! We zijn ook aan het bakken geslagen. We proberen allerhande taarten uit. Met zo'n weer hebben de mensen meer zin in gebak dan in ijsjes. We pluizen dus onze kookboeken uit op zoek naar een lekkere taart of gebak om als dessert te serveren. Niemand mag met honger van tafel gaan he!En die raad wordt goed opgevolgd! Ze eten allemaal als "Bourgondiërs"!
Onze gasten, Gentenaars op zoek naar een vakantiewoning in de streek, zijn vanmorgend ook met een hoofd vol plannen weer naar België vertrokken. Ze hebben een bod gedaan en kunnen nu gaan wakker liggen! Want zo is het toch als je de grote stap zet! Je ligt er een paar nachtjes van wakker! Er komt zo veel bij kijken! Maar wij hebben maar één goede raad: gewoon doen! Je krijgt er geen spijt van! Succes alvast!




Groetjes en tot de volgende

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmm, die heerlijke en wereldberoemde hutsepot. Kan je geen portie opsturen met de post?

Laat het nog smaken en de groeten he!

Anoniem zei

Ja,die hutsepot kennen we.Ik zou met een grote pollepel willen komen.Héééérlijk!Proficiat aan de kok!
Hier in de Kempen ook ferm koud met hagel en sneeuwbuien gisteren.
Veel liefs!xxx
moeder

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...