05-11-2008

Watersnood in Saône-et-Loire!!

Help! De Loire èn de Allier zijn aan het overstromen!! Er is de laatste week heel veel regen gevallen in Frankrijk en daardoor zijn deze 2 rivieren buiten hun oevers getreden! Het is gewoon een ramp! Je krijgt het er koud van als je er langs rijdt met de wagen. Wij kwamen terug van een 2-daags bezoekje bij vrienden van ons in de Auvergne, 200 km hier vandaan. Bij onze thuiskomst moesten we over de brug van de Loire in Bourbon-Lancy. Mensen die in de zomer hier geweest zijn, weten dat dit normaal gezien een trekpleister is voor mensen om te gaan zwemmen in de Loire. Normaal is de rivier hier een meter of 20 breed met een heel mooi zandstrand waarop je met de auto tot aan het water kan rijden! Dat is nu wel even anders!
We keken daarnet op France 3 naar het regionale journaal en daar kregen we beelden te zien van Digoin, Decize..... allemaal steden waar wij regelmatig komen en die langs de rivieren gelegen zijn. Onze brouwer bijvoorbeeld heeft zijn depot langs de Loire in Decize. En zoals we daarnet op de beelden konden zien hebben de mensen daar het water aan de lippen! Mijn God wat een ramp moet dat zijn! Gelukkig liggen wij boven de Loire en de Allier. We moeten dus geen bang hebben met onze rivier in de tuin!
Bij ons heeft het water in de rivier de Somme in onze tuin al hoger gestaan dan nu! We moeten ons dus absoluut geen zorgen maken. En jullie dus ook niet als je alarmerende berichten hoort over de streek hier! Wij zitten nog lekker op het droge, maar we voelen natuurlijk wel mee met de mensen die minder geluk hebben! Het ziet er verschrikkelijk uit! Op sommige plaatsen heeft de modderstroom in stadscentra de auto's op elkaar geveegd! Maak het maar mee!






Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...