30-11-2008

Kerstmarkten!

We zijn er deze namiddag weer even tussenuit geglipt. Het was kerstmarkt in Gueugnon, op ongeveer een 20km van ons. Overdekte kerstmarkt! Heel veel kraampjes met eten en drinken. Vooral wijnen en Cognac en Armagnac! Kermis voor ons dus, want laat dat nu net de dranken zijn die wij ook het liefst hebben. Proeven en kopen dus. We hebben een paar flesjes van elk gekocht. Onze privé-collectie is weer wat uitgebreid. Volgende week zaterdag is het kerstmarkt in Issy l'Eveque, dat is op 10 km van ons. Daar gaan we nog eens wat rondneuzen dan he. Op den duur hebben we al onze cadeautjes voor kerst wel bij elkaar!
Maar er lag ook heel veel peperkoek, hartjes en kersthuizen enz... en Foie gras natuurlijk! En ook heel veel nougat. De typisch Franse dingen dus. Er was ook een stand van Charollais Viande waar ze de lekkere steak aan het grillen waren. En Pommes d'amour..... Helemaal anders dan een kerstmarkt in België waar vooral Jenever en Glühwein te vinden is. Maar natuurlijk wel heel gezellig! En we kwamen wat bekend volk tegen. Katrien, die nog samen met ons de opleiding voor de drankvergunning gevolgd heeft en nu een Pizzeria uitbaat in Gueugnon was met man en kinderen op pad.
Eddy keek zijn ogen ook uit want er was een modeshow deze namiddag. Het was niet zozeer voor de kleren hoor! Er zaten een paar mooie modelletjes tussen! En bij de Lingerie-show was het natuurlijk helemaal koekenbak he! Er zat wel het een en ander tussen, jaja!
Allé, iedereen weeral content he! Nog rap een pintje gaan drinken in de 1900. Die hadden vanaf vandaag Kerst-Leffe. Wel een lekker biertje. Waarschijnlijk zal die in België ook wel overal te proeven zijn. Maar voor ons was het de eerste keer dat we die zagen. Meteen testen, en hij is door ons allebei goedgekeurd! Een beetje amber-achtig.
En nu is het restaurant weer open. Maar het is rustig. De kerstmarkt duurt nog tot 22u vanavond en ik denk dat iedereen daar zit! Je kon daar ook eten he. Het zal vroeg gesloten zijn hier vanavond denk ik. En dan kijken we maar naar de Pappenheimers he! En vroeg naar bed.
Morgenvroeg hebben we een afspraak met de burgemeester, dus moeten we vroeg weer op!
Groetjes aan allen en tot de volgende!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...