30-06-2008

Verbroedering onder de parasols!

Eddy en Odetje zijn zondag met de hele familie komen eten. De zoon had de kindjes gebracht om de vakantie bij mammie door te brengen voor enkele weken en nu kwamen ze met zen allen hier een hapke eten.De klein mannen hebben zich heel de namiddag uitgeleefd in de rivier. Ze hadden schepnetjes bij om kreeftjes te zoeken en de dam is ook weeral helemaal verbouwd!Tof! En ze hadden nog Belgisch volk meegebracht! Veerle en Frank hebben zelf ook een Chambre d'hotes vlak bij Chateau Chinon. Ze moeten er naar het schijnt ook een mooi stulpje op nahouden. Dinsdagavond gaan we bij hen eten en dan kunnen we daar ook eens een kijkje nemen. We leren hier elke week weer nieuwe toffe mensen kennen! Plezant! Veerle en Frank waren allebei met de motor hier. Zij krijgen bij hen geregeld motards over de vloer ook. Vandaag (maandag) hadden wij deze middag al volk dat bij hen logeert hier in het restaurant om een hapke te komen eten! Toch fijn als iedereen zo mensen voorstelt aan elkaar en er daardoor weer mooie vriendschappen ontstaan. Dat is de sfeer die hier in Bourgondië hangt! Een grote familie!
Van familie gsproken: Ons 4 kleine deugenieten in de boom doen ook flink hun best! Ze worden met de dag acrobatischer en kloeker! Nog een paar dagen en ze durven de boom verlaten denk ik. Het zal toch jammer zijn als ze gaan wegzwerven. Maar dat is de wet van de natuur; ze blijven niet bij de nest maar zwerven uit. Ze zoeken hun eigen plekje.
Alhoewel ik denk dat de kleinste daar voorlopig nog niet aan toe is. Die kijkt nog bang uit zijn oogjes! De anderen zijn ietsje groter en die zijn veel kloeker. Maar den deze gaat nog efkes in de boom blijven zitten denk ik. Van mij mag hij! Hij zit niet in de weg.
Voor de rest was het vandaag weer poetsdag. Deze middag is het hier volle bak geweest op het terras! En om 14u 30 gingen de laatsten buiten. We zijn weer dicht tot woensdag nu he. Eddy is naar Macon gereden om de wijnvoorraad aan te vullen. Het toeristische seizoen gaat beginnen, dus we mogen niet zonder vallen he! Nu komen we zeker enkele weken toe! En ik heb ondertussen de logeerkamer eindelijk geschilderd! Dat was de laatste kamer in de prive-woning waar we nog werk aan hadden maar dat was tot nu toe nog niet gelukt. Morgen nog een tweede laagje op het plafond en de muren en de vloer nog behandelen en dan kunnen de meubels er op. Stilaan raakt alles wel in orde. Alles op zijn tijd!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...