25-06-2008

Fête de la Musique!!

Heel het weekend is het hier overal (in heel Frankrijk) Fête de la Musique!! Dan zijn er overal optredens en kan je overal op de terrasjes gaan eten en drinken en er staat kermis in de straat!
Maar wij hadden eerst hier ook ne kermis op te lossen deze namiddag! De septische tank is overgelopen! Het heeft hier 2 jaar leeg gestaan, en alles is samen gekoekt in de put. Nu wonen wij hier al 5 maanden en de laatste 2 maanden worden alle douches en toiletten natuurlijk wel weer intensief gebruikt. Met als gevolg dus dat "het" allemaal niet meer weg kan! Lekker geurtje nu met dit warme weer! We hebben een beerton laten komen (van 40km verder!) om alles leeg te trekken, maar de vergeetput moest ook leeg gemaakt worden want de afvoer van het zuiver water zat ook verstropt. Maar die vergeetput zit ondergegraven onder het terras! Dus zit er niks anders op dan 1 meter diep te schuppen om de put bloot te leggen. Gelukkig hebben we buurman Henri, die precies wist waar de put zat. Begin anders maar eens te zoeken he! Dan kan je de hele tuin gaan omwoelen om dat putdeksel te vinden! Nu zaten we er van de eerste keer precies bovenop! Maar het is hier wel ietsje anders schuppen dan in de zachte kempense zandgrond! Het zit hier vol stenen en rotsen, en ze hebben dan nog eens 1 meter kiezel uit de steengroeve op het terras gekapt! Je kunt het al raden zeker!En we hadden fantastische gasten hier! Die wilden helpen graven zelfs na hun zware fietstocht naar de Mont Beauvray! Geweldige mensen! Merci nog eens Johan, Tina en Lea! Topprestatie!
's Avonds zijn we dan met zijn allen in Bourbon-Lancy naar het Fête de la Musique geweest. Met zo'n dagen komt er immers niemand hier eten, als ze op een ander er een gratis optreden en alles bij krijgen! Dus hebben wij om half 9 de deuren gesloten en zijn we zelf op stap gegaan! En het was heel gezellig! Heel het dorp stond vol kermisattracties! Ne grote paardemolen, viskramen, schietkramen, snoepkramen..... En overal podiums met groepjes en muziek. Het was echt feest in het dorp! En we hebben lekkere Paêlla gegeten! Tegen half 2 lagen we in ons bedje. Morgenvroeg om 8u moet het ontbijt weer op tafel staan, want de kamers liggen vol! Het is Formule 1 op het circuit van Magnycourt en dan zijn 100 km in de omtrek alle hotelkamers verhuurd! En zo dus ook hier alles volzet vandaag! Big Business!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...