05-06-2008

Swimming in the rain !!

Dinsdag de allereerste dag dat het echt heel slecht weer was! Heel de dag heeft het geregend. Grijs, miezerig weer. Jammer maar helaas, ook dat is Bourgondië! We moeten de slechte met de goede dagen nemen! We mogen nog niet klagen. Het is natuurlijk alleen spijtig dat het juist op onze sluitingsdag is. Maar we vinden altijd wel iets om ons te amuseren.
Voor sommigen zal het misschien een beetje luguber zijn. Maar wij zijn eens een kijkje gaan nemen op een vee-koopdag. Dat is ten eerste overdekt. Je krijgt er een geurtje puur-natuur bij!! En nu weten we tenminste waar ons vlees vandaan komt en welke prijzen er op zo'n koopdag allemaal over de toonbank rollen. Daar heb je een auto voor! Dat kost geld zo'n beest! Er waren er trouwens weer hele mooie bij! Zo van die dikke gespierde stieren. Daar ga je voor opzij als die afkomen! Ene was bijna 2 meter hoog denk ik! Die is verkocht voor 1500 euro!! Een prachtdier!
Na ons avontuur op de vee-koopdag zijn we toch maar een frisse boswandeling gaan doen om die geur kwijt te raken want dat blijft serieus in de kleren hangen! We zijn de Morvan ingetrokken. Maar omdat het dus bleef regenen en de paadjes dan gevaarlijk glad kunnen worden, zijn we rond het meer gebleven. Niet echt diep de bossen ingegaan. Je weet maar nooit he!
Het Lac de Settons ligt midden in het natuurgebied van de Morvan! Een prachtig grandioos groot meer. In de zomer valt hier heel wat te beleven! Waterfietsen, rondvaarten met de boot, waterski, jet-ski, zwemmen, surfen, zeilen...........het kan hier allemaal. Maar nu ligt alles er maar een beetje triest bij! De terrasjes zijn leeg, de bootjes liggen stil aan de kant en hier en daar zit er een visser goed verscholen onder een paraplu. De bootsjongens zitten goed ingeduffeld in hun houten barakken op toch een moedige toerist te wachten die misschien toch een rondje met de boot wil gaan maken. Maar neen, daar bedanken we toch liever voor nu. Jammer, we gaan zeker eens terug komen als het weer beter is want het is hier echt de moeite!
Voor diegenen die zelf hun boot(je) zouden willen meebrengen naar bourgondië heb ik de affiche met de reglementen even in close-up genomen. Misschien vinden jullie hierop alle informatie die je nodig hebt vooraleer je je schip te water kunt laten. Voor de vissers: je hebt hier een dagkaart nodig die je in diverse winkels of cafés of in het postkantoor kan kopen. En er zit dikke karper op want we hebben hem gezien! We dagen jullie uit!! Wie den dikste vangt krijgt een eervolle vermelding op de blog!!!Met foto natuurlijk!
Nadien nog even naar het Maison du Parc geweest. Dit is eigenlijk het bezoekerscentrum van het natuurpark " de Morvan". Daar vind je alles wat je wil weten over de planten en dieren van de Morvan, wandelwegen, fietspaden, mogelijkheden om te raften of kajakken..... Je kan er naar tentoonstellingen over de natuur, er worden workshops en lezingen gegeven. Het is er heerlijk rustig en ongelooflijk mooi! Ze hebben een kruidentuin, prachtige vijvers......En hopen informatie over de streek! Ik had een volle tas boekjes bij! Je kan ze hier allemaal lezen in de ontspanningsruimte! Als je dat allemaal wil zien of doen ga je dagen te kort komen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat is iets voor Chris en werner daar aan dat meer,want die varen graag met een boot en hebben er zelf ook een.Even laten weten in Keulen.
Lieve groetjes
moeder

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...