18-06-2008

Geweldig dagje gehad gisteren!

Wel, we hebben gisteren een geweldige rustdag gehad! Eerst zijn we in de buurt bij een ander restaurant gaan kennismaken. We gaan ons overal in de directe omgeving voorstellen zodat de andere restaurants ons ook leren kennen. Daar hebben we een glaske wijn met aperitiefhapje genuttigd. En nadien is het gewoon de hele dag genieten, rondkuieren, eten en drinken geworden! En het weer is ook supergoed meegevallen. We hebben in de namiddag 1 buitje gehad. 5 minuten de paraplu open gehad. En voor de rest goed! We zijn naar Toulon sur Arroux geweest. Daar staat de grootste Europese Boedhistische tempel. Het is wel eens imposant om dat allemaal te zien. Het is een redelijk groot gebouw ja, en het park errond is ook mooi aangelegd. Maar wij hadden pech, want buiten het hoogseizoen (juli en augustus) is hij enkel in de namiddag binnenin te bezichtigen. Dus enkel langs de buitenkant kunnen bekijken. De binnenkant komt er wel eens van op een andere keer. Maar het loont zeker eens een keertje de moeite!
Nadien zijn we naar Divertipark getrokken. Op zoek naar Marie, de vriendin van Bart. Zij is daar een kleine maand geleden beginnen werken na haar verhuis vanuit België naar hier, vriend Bart achterna! Een grote stap voor deze meid! En ze doet het prima! Ze begint zich hier ook al aardig thuis te voelen.
Divertipark is een mooi park om met de kinderen naar toe te gaan! Er staan wel honderd spelletjes denk ik! Alles is hier uit hout opgebouwd! De barakken, de spellekes zelf.... Precies een oude Vlaamse kermis! Gezellig!
En ook buiten staan reuzegrote gezelschapspelen! Mens erger je niet, dammen, schaken, vier op een rij.... Knap gemaakt allemaal. En er is een wandelpad door het bos waar je allerlei vragen moet oplossen. Je leert er dus nog wat van bij ook! Er komen hier veel groepen op schoolreis. Ook nu lopen er 2 bussen kinderen rond. Maar men heeft me gevraagd om de kinderen niet bij op de foto's te zetten, omdat het is voor op het internet! Dat begrijp ik maar al te goed! Portretrecht heet dat he! Wie weet plakken ze je gezicht dan binnenkort ook op een pak suiker of zo! You never know!!Op deze sjotter zijn de mannen van café "Bargop" in Zittaard jaloers denk ik! Daar kunde wel met dertig tegelijk een sjotterke doen! Maar ge moet dan natuurlijk wel een café naar venant hebben ook he! Waar krijg je zoiets binnen? Bij ons alleszins niet!En om deze kei-gezellige dag in stijl af te sluiten zijn we met Bart en Marie geweldig lekker gaan eten in het restaurantje bij hen over de deur! Kikkerbillekes en St.Jacobsvruchten en nadien een heerlijk malse Filet Pure! Voeg daarbij de nodige lekkere wijn, en de avond kan niet meer stuk he! Nadien hebben we in de bar van het restaurant nog naar de voetbalmatch Frankrijk-Italië gekeken. Maar aangezien Frankrijk verloren heeft, was er niet zo heel veel vreugde meer te rapen en zijn we op een schappellijk uur thuis gekomen! Gelukkig maar want ons weekend zit er weeral op! De plicht roept terug!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...