13-06-2008

Verslag van onze uitstap dinsdag!

Een beetje later dan voorzien nu toch ons verslag van de uitstap op de sluitingsdag dinsdag. Naar het schijnt zijn redelijk wat mensen toch elke week nieuwsgierig wat wij weer uitgestoken hebben. Dus bij deze; het verslag!

We zijn met mijn nicht Kristin en haar man Erik, die hier een weekje op vakantie zijn de hele dag op trot geweest. Eerst natuurlijk gaan pick-nicken in Bibracte he! Het was weer zalig weer en we hebben daar een uurtje of 2 in de zon op het gras liggen uitblazen van onze werkweek. We hadden 4 visschoteltjes mee en een flesje witte wijn. Zaaaaaaaalig!!

En nadien zijn we doorgereden naar 2 meren die hoger gelegen zijn. Het Etang de veau en Etang de Bay. 2 hele grote meren, gelegen in een natuurgebied. Op het ene meer mag je gaan karpervissen! Je hebt er zelfs de toestemming om met je auto tot naast het water te rijden en er te overnachten in tenten! Dus voor alle loze vissertjes onder jullie: allen daarheen!
Het andere meer daar kan je volop aan watersport gaan doen! Zwemmen, roeien (je kan er vanalles huren!) waterfietsen, maar je mag er zelf ook je boot te water laten, gemotoriseerd en al! Je kan rechtstreeks vanuit het meer door een sas op het Canal de Nivernais, dus als je een iets groter jachtje hebt kan je er vanuit België meteen naartoe varen! Het is er heel mooi!Wij hadden een boek gekocht met alle roofvogels van de Morvan, en daar staan ook wandelingen in speciaal om de vogels op te zoeken. Een van die wandelingen gaat helemaal rond het meer! Heel mooie dingen krijg je daar te zien! Het is echt prachtig natuurgebied! Er is zelf sprake van een visarend daar in de buurt, maar wij hebben hem niet gezien.'s Avonds hebben we de dag afgesloten met een BBQ op terras! Het was nog lekker buiten en we hadden het kot alleen hier! Er waren die avond geen andere gasten op de kamers en het restaurant en de bar waren gesloten. Het is een hele gezellige avond geworden!Maar 's anderendaags roept voor ons de plicht natuurlijk weer he! Wij vliegen weer in de keuken en onze gasten kunnen heerlijk genieten van de rust en het zonnetje in onze tuin.Af en toe kijk ik dan wel eens jaloers door het raam naar buiten, maar ik probeer tussendoor mijn zonnestraaltjes mee te pikken hoor! Als ik even kan, zit ik wel eens een kwartiertje bij op terras! Als dat nog niet mag! De boog kan niet altijd gespannen staan he!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk verslag !Wij hadden ook zulk mooi weer dinsdag.Jullie bezorgden Kristin en Erik daar een mooie dag!Om die visarend te kunnen zien in dat natuurgebied gaat Eddy zeker nog eens terug.
Lieve groetjes xxx

Anoniem zei

Ons weekje vakantie zit er spijtig genoeg op. We vonden het buitengewoon zalig bij jullie! Hierbij willen we jullie ook nog's heel hard bedanken voor de mooie uitstapjes die we samen met jullie gedaan hebben. Het was super en Eddy had fantastische visschotel-tjes gemaakt voor de pick-nick!
Ook de menu's waren allemaal overheerlijk Eddy. Ik denk dat we ze allemaal geproefd hebben, niet? Mensen de biefstuk en kalfslapjes ginder zijn supermals en overheerlijk en proef er ook eens de dessertjes!! Je wordt er echt in de watten gelegd! En elke dag zorgt Greet er voor een heerlijk ontbijt met allerlei lekkers! Dit vind je niet in elke chambre d' haute!! Grtte en Eddy, we hebben gezien dat het elke dag hard werken is, maar dat jullie het echt met plezier doen en ondertussen ook al heel wat mensen hebben leren kennen want het restaurant heeft zeker goed te doen en de overnachtingen lopen vlot hé? Daarom wensen we jullie nog heel veel goede moed voor 't drukke seizoen dat er vlug zal aankomen en we zijn er zeker van dat jullie binnen een half jaar vlotjes frans spreken!!! Dikke kus van Kristin en Eric

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...