04-07-2008

Donder en bliksem!!

We zijn een paar dagen uit de running geweest met het internet! Het heeft hier deze week enkele malen serieus gekletterd 's nachts! Overdag snikheet, puffen en zweten, en 's nachts lig je dan wakker van het gerommel en gebliksem! Niks voor mij want daar ben ik ongelooflijk bang van! Maar we hebben dit ook weeral allemaal overleefd! Wij wel, maar de "livebox" van internet niet dus! Vanaf vandaag hebben we een nieuw kastje gekregen en kunnen we weer mailtjes lezen en surfen op het net! Dus hier gaan we weer opnieuw van start met de blog ook!

Wij zijn dus dinsdag een kijkje gaan nemen bij Frank en Veerle in Chateau Chinon! Ze zitten daar wel prachtig te wonen hoor! En rustig! Heel mooie gebouwen, fris opgeknapt en stijlvol ingericht! Eigenlijk de stijl die wij oorspronkelijk in onze eerste schuur gevonden hadden. Maar dat project is toen jammer genoeg niet kunnen doorgaan. Voor hun gelukkig wel. Ze hebben het fijn gedaan. Chambres d'hotes "La Marquise" is gelegen in de Morvan, meer bepaald in Chateau-Chinon campagne. Het is er veel hoger dan bij ons, ze liggen dichter bij de Mont Beauvray en de Haut Folin. Vanop het terras zagen we die 2 bergen liggen. Achteraan in de tuin hebben ze zelf een zwembad gemaakt. Ik ben er met Veerle eventjes lekker gaan afkoelen na weeral een zeer warme dag! Het deed deugd zo'n goei duikje! Het was lang geleden dat ik nog eens gezwommen had! Vroeger gingen we wekelijks zwemmen! Waar is den tijd he?
Ze zitten hier nu ongeveer een jaar of 3 denk ik. Ze zijn al goed ingeburgerd. Veerle zit hier zelfs in de gemeenteraad! Ze hadden haar gevraagd omdat ze zoveel talen kent! Altijd handig met zoveel buitenlanders die naar de Morvan trekken natuurlijk!
We maken er een gezellig Belgisch onderonsje van! En wat schaft de pot Frank? Mosselen!!! Zalig! Dat is bij ons een eeuwigheid geleden! Het smaakt prima! En de lamsschotel nadien was ook heerlijk! Nog een goei nagerechtje, een goei glaske wijn er bij en we zijn weeral content! Het was supergezellig vanavond! Voor herhaling vatbaar! En met hond Zeppe die bodyguard speelde kon ons weinig gebeuren he! "Who's the man? Yeah!" Cool!

Geen opmerkingen:

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...