09-07-2008

met zen allen naar het Fête des fleurs in Cressy!

Eddy zijn 2 zussen Annie en Agnes zijn zaterdag hier aangekomen! Dat was ook weeral lang geleden dat we die nog eens gezien hadden! Ze komen hier tot donderdag wat uitrusten van de drukte en heisa in België! Het was nodig dat ze eens wat konden ontspannen! En vanaf het eerste uur dat ze hier waren zat de sfeer er direkt goed in! Het is al heel gezellig geweest!
We hebben zondag zelf om 15u de deur gesloten en zijn om 17u na de afwas en poetsen met al onze gasten naar het dorpsfeest geweest; Het Fête des fleurs en Festival de la fresque. Dan staat heel Cressy op zijn kop! Overal is wel wat te beleven! Een tentoonstelling van allerhande kunst-werken van lokale mensen, Een tekenwedstrijd voor de kinderen, kegelen, bloementapijt maken... Oud volksvermaak! Echte nostalgie! 30 jaar terug in de tijd! Maar oergezellig!!!!
Iedereen die in het dorp zelf, of in een nabij gelegen dorp iets te zeggen heeft of belangrijk genoeg is wordt uigenodigd om te komen helpen om het bloementapijt te maken. Het is een grote puzzel, en je moet dan alle stukken op de juiste plaats leggen om het eindresultaat te kunnen zien; Gelukkig hebben ze de stukken wel genummerd! Dat maakt het al iets makkelijker he!
Er waren ook kunstenaars die daar ter plekke een schilderij (fresque) aan het maken waren. Daar zaten wel enkele mooie dingen bij! Maar wel ietsje te groot om hier binnen te hangen vind ik. Knap geschilderd!!
Na de gebruikelijke toespraak van de burgemeester en het feestcomité mochten we allemaal een glaasje drinken op kosten van het gemeentebestuur! Schol!! Dat komt de sfeer alleen maar ten goede! Het is hier heel gemoedelijk! Een gezellige dorpssfeer!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...