08-07-2008

Fête des fleurs!!!

Ik doe samen met de andere hotelgasten mee aan een spelletje kegelen! We bakken er niet veel van! Ze vragen zelfs aan ons of we dit spel in België kennen! Dus het zal wel genen vette geweest zijn dat we laten zien hebben he! Oefening baart kunst! Er lopen ook mensen rond met oude folkloristische muziekinstrumenten en al vlug staat men in eht midden van de straat te dansen! Bourgondische volksdans! Vroeger deden ze dit met klompen aan zodat het heel hard kletterde als ze met de voeten op de grond stampten. Maar nu heeft iedereen gewoon schoeisel aan! Waar is den tijd he!? Ook de traditonele klederdracht komt nu niet meer uit de kast naar het schijnt! Maar vroeger werd dat op dagen als deze gedragen.
En dan begint de buik te grollen he! We schuiven aan aan het grote banket! We kopen bonnetjes aan de inkom en schuiven mee door langs het buffet. We eten aardappelen met warme jambon aan het spit en lekkere saus er over. En als dessert een tartelletje! En dan nog een lekker wijntje er bij en je hoort ons weeral niet klagen!
Aangezien we morgenvroeg het ontbijt weer mogen klaarzetten voor onze gasten, maken we het niet te laat! We wandelen rond de 10en weer rustig naar huis toe en genieten onderweg van de prachtige zonsondergang! Wat is het hier toch mooi! Vive la France!!!!!!!!!!Slaapwel!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...