03-04-2008

In close-up!

Op algemeen verzoek even wat meer detailfoto's van de renovatie van de gevel.
Zo hebben wij het een dik half jaar geleden aangetroffen. Toen stond het dus nog te koop he! Er viel iets van te maken vonden wij, maar er was wel werk aan!! De gevel had een serieuze opknapbeurt nodig!!En ook binnen was er wel het één en ander dat moest gebeuren! Achter deze gevel zat een bij-keuken en rommelhok verscholen. In zeer slechte staat! Hier was de laatste jaren niet veel poetswerk meer gebeurd!
En dit is de keuken van het restaurant, met daarnaast de voorgevel van de gîte die naast het hotel gelegen is. Er mocht dringend een laagje verf op de luikjes gezet worden zoals je wel kan zien!

En dit is dus dat fameuze resultaat een dik half jaar later. Met het nodige werk geleverd. Een beetje frisser en properder he! Het toont veel meer zo!

Achter deze raam bevind zich de ontbijtruimte-ontspanningsruimte voor de hotelgasten. En ook de stockage-ruimte voor eten en drinken en de wasplaats bevinden zich hier op het gelijkvloers.
Bovenaan zijn de 4 hotelkamers, 2 vooraan en 2 achteraan.Dit is het gedeelte met de bar en het restaurant, en ook de keuken is hier op het gelijkvloers. Boven is onze privé-woning gevestigd. Daar hebben wij 5 kamers ter onze beschikking. De living, bureau, een badkamer en 2 slaapkamers.
En dit is dan de voorgevel van de gîte. Bewust in een ander kleurtje gezet omdat het een heel aparte woonst is! Hier willen we een vakantiehuis voor ongeveer 10 personen van maken dat per week, mid-week of weekend kan gehuurd worden. Boven zijn er 4 slaapkamers! Maar omdat er nog zo veel werk aan moet gebeuren, vrees ik dat dit project op de werklijst voor volgend jaar gaat geschoven worden! Dit jaar eerst ons hotel-restaurant opstarten, en dan de rest één voor één in orde brengen. Alles tesamen, dat gaat niet! We zullen blij zijn als we eens eventjes niet meer moeten schilderen of verbouwen! Volgend jaar met nieuwe moed vliegen we er weer in om de gîte in orde te brengen. We zitten nog vol plannen!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Greet en Eddy,

WAAAUW!!Dat ziet er inderdaad supermooi uit. Proficiat!!
We kunnen bijna niet wachten om het in t'echt te zien.

Groetjes
Geert Els Sara en Laura

Anoniem zei

Jullie hebben er zeker weer iets moois van gemaakt!Kleuren passen goed samen!Als nu de zon gaat schijnen op die gevel.
Een dikke proficiat voor die opknapbeurt!
Liefs!xxx
moeder

Anoniem zei

Beste Greet en Eddy,

Heel veel sucses bij de opening van jullie hotel.
Het ziet er allemaal prachtig uit.
Ben een paar keer komen koekeloeren
Greet, ik moest je ook vele groetjes doen van mijn moeder, Ria.
Ze kent jou nog van in Dessel op de drukkerij. Ze heeft het nog vaak over de mooie foto's die je maakte.
Aré,heel veel sucses!
Sandra

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...