27-04-2008

Eindspurt!!

Hoi bloggers allemaal! Even vlug een mailtje om jullie te laten weten dat alles in orde is. Maar we hebben het zo druk!! Ken je dat, die laatste "prullewerkjes" die nog gedaan moeten worden! Nog vlug dit en morgen dat nog, en hier nog een beetje, en ginder nog wat en dan is het ineens weer 10 u 's avonds en is ons kaarske helemaal uit!
We willen eerst een hele dikke merci zeggen tegen Michel en Marleen die ons hier nog eens een paar dagen zijn komen helpen. We hadden allebei de moed een beetje in onze schoenen zitten, maar met die 2 fantastische helpers hier dit weekend was onze moraal weer opgekrikt! Als je het werk ziet vooruit gaan gaat de moraal vanzelf omhoog he! Heel erg bedankt!

De kamers staan allemaal klaar. We hebben op elke kamer nog een kastje bij gezet om kleding in op te bergen, we hebben nog een stapelbed ineen gestoken op de kinderkamer, de inkomhal achteraan het gebouw is helemaal klaar nu, de goten zijn gekuist en er zit een flexibele buis in de schouw. Hiervoor hebben we een dagje een hoogwerker gehuurd. Eddy heeft zich nog eens mogen uitleven! Het was eventjes geleden maar hij kon het nog. In de ontbijtruimte is de boekenkast in elkaar gezet, de bar is helemaal ingericht en aangekleed, en we hebben de keuken vandaag van boven naar beneden afgewassen en ingericht. Het blinkt daar gelijk een spiegel! En Eddy kan eindelijk beginnen kokerellen!!

Deze namiddag hebben we Robert en Angelique op bezoek gehad. We hebben Robert leren kennen toen we nog met een ander project hier in Bourgogne bezig waren. We wilden eerst een oude schuur opknappen en toen hadden we Robert als architect onder de arm genomen. Het klikte vanaf de eerste keer eigenlijk redelijk goed tussen ons en we zijn contact blijven houden.
Ze kwamen hier deze namiddag allebei met de Harley aangetuft en we hebben meteen een goei fris pintje gedronken op het terras. Ze waren allebei ook weg van ons plekje! Ze wonen hier op een klein uurtje vandaan en vonden het een geweldige rit hier naartoe met de motor! Die zien we hier nog wel eens terug.

Morgen gaan we winkelen. De kasten en koelingen zijn nog leeg. Daar moet dus dringend iets aan gedaan worden. Woensdagavond geven we onze openingsreceptie en daarop is het hele dorp uitgenodigd. Eliane heeft overal in het dorp briefjes opgehangen, bij de buurtwinkel, de kapper, op de post, het gemeentehuis. Dus iedereen is op de hoogte! Eens benieuwd hoeveel volk we ook effectief gaan zien. We hebben zelf dan ook nog wat volk uitgenodigd . Mensen die we hier al leren kennen hebben ondertussen, de boekhouder, enkele café- en restaurantuitbaters uit de buurt..... Spannend allemaal!

We zien wel wat het wordt! Morgen weer een nieuwe dag! En we houden de moed er in! We gaan er tegen aan voor de volle 100 procent! Maar nu eerst een beetje slapen! Het kaarske is weeral uit! A demain!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo, 'k ben hier terechtgekomen door het artikel in Onderox ! Amai, heel ferm gedaan ! Kzie het wel zitten om ooit eens af te komen ! Wij gaan dit weekend naar Durbuy met Rachida,Bert en Gustje, volgende keer reserveren we beter bij jullie een plaatsje...!
Nog heel veel succes toegewenst !

Tim & Ellen Blockx - Vos & Emma

Anoniem zei

Wat een knap werk gelevert daar in Frankrijk.Wij wensen jullie een goede toekomst tegemoet,veel succes met de opening!Wij volgen alles mee hier op ons schermpje van de computer thuis te Retie.Groeten van de vroegere buurt van den Asberg,Patricia,Seppeke,Wim!!!

Hos en Heidi zei

Hoi Eddy en Greet,even tussen de drukte hier op het werk wil ik jullie heel veel succes wensen met de opening.We tellen af naar de zomer!!

Groetjes,

Anoniem zei

Op de vooravond van jullie opening, spannend. Het ziet er kei wat jullie ervan gemaakt hebben. Veel succes en een dikke proficiat!
Martine

Anoniem zei

Net terug van ons reisje naar Tenerife met de meiden en morgen vertrekken we alweer op weekend met heracles. Toch nog even tijd gevonden om jullie veel succes te wensen met de opening morgen!!

Els Geert Sara en Laura

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...