08-03-2009

Werkverslag donderdag

Allez! We vliegen er met goede moed in deze morgend! We laten een vrachtwagen kiezels leveren door de steengroeve hier ietsje verderop. Die moeten dienen om rondom de nieuwe gootjes die we gaan leggen voor en naast het huis mooi af te werken, en de overschot wordt op het terras bijgevuld. Daar mag wel een laagje extra bij op! Er wordt ook mortel gemaakt om de gaten in de muren op te vullen. We gaan de zijgevel helemaal schilderen in dezelfde kleur als de voorgevel. Maar dan hebben we eerst nog wat "opvulwerk" Er staan enkele scheuren en barsten in en daar moet aan gewerkt worden. En we leggen gootjes langs de gevel zodat het water beter kan wegvloeien. Dit gaat de muur ook alleen maar ten goede komen. Als het nu een paar dagen hard geregend heeft trekt het vocht helemaal in de muur. Met gootjes is dit probleem normaal gezien opgelost! Alles wordt afgevoerd naar de Somme. Moeten we alleen zien dat die binnenkort niet gaat overlopen he ;-)
Franky is de man van de goede mortel! Hij heeft heel goed werk geleverd! We hadden echt een goei trio aan de hand! Die mannen zien we graag komen zalle!En dan met zen allen tegen de gevel omhoog! Den ene al wat hoger dan den andere he! Ieder een verfrol in de handen of nen borstel voor het fijndere werk en binnen de 2uur was alles geflikt!
Van een superteam gesproken! Het doet echt deugd als we zo eens een ploegske krijgen om te komen helpen met al de werken. Als wij dit met ons tweetjes hadden moeten doen, waren we weer wel een paar dagen (of weken!!) zoet geweest! Long live the Brotherhood!!!!!


En dan na een dag hard werken met z'n allen genieten van het resultaat! Dat hebben we toch weer mooi gefikst he! Dat doet deugd dan he! Met een lekker biertje in de hand staan kijken naar het mooie restultaat van een dag afzien (het was heel koud en er stond en flink windje!) en het er allemaal over eens zijn dat het fantastisch goed gelukt is!En dan een lekker douchke. Ondertussen heeft de chef-kok zijnen overall ingeruild voor zijn koksmuts en staat een half uurtje later weer een heerlijke maaltijd op tafel! Nog een paar plilskes of "slaapmutskes" achterna en de kaarskes gingen één voor één uit en iedereen kroop in bedje! Moe maar voldaan! Morgen weer een dag!

1 opmerking:

Anoniem zei

Nu is er daar weer veel werk verzet.De achterkant van jullie hotel mag nu ook gezien worden.Een dikke proficiat aan dat superteam!
Lieve groetjes

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...