05-03-2009

The return of Sus en Klus!!

De broertjes zijn dinsdagavond weer gearriveerd om ons nog eens een weekje te komen helpen met klussen, net als vorig jaar in deze periode. Ook Franky, zoon van Jacky is er bij! We hebben weer een fantastisch team bij elkaar voor de werken! De dag van aankomst hebben we er een gezellig avondje van gemaakt, niet meteen iedereen aan het werk zetten he! Anders draaien ze misschien al direkt terug! En dat kan niet de bedoeling zijn!
Maar woensdagmorgend om 8u zijn we er meteen in gevlogen! Het weer was niet schitterend, maar we hadden werk voor zowel binnen als buiten voorzien, de weergoden konden het voor ons niet verprutsen deze week!We beginnen dan maar op het terras. In Frankrijk mag binnen nergens meer gerookt worden, ook niet in bars. Daarom moet iedereen hier dus buiten gaan roken, leuk als het droog is, minder leuk als de regen met bakken uit de lucht valt. Vorige zomer hebben we regelmatig de mensen met paraplus op het terras moeten sturenn, daar komt vanaf nu dus een einde aan! We hebben een heus "rokershutje" gemaakt aan de achterdeur! Je kan je peuk voortaan droog consomeren!Buurman Henri heeft ons zijn betonmolen geleend voor deze week. Vorige week hebben we met hulp van Marijke en haar man ( die een brocantezaak hebben hier in de buurt) onze garage helemaal uitgemest! Daar stond nog een hoop rommel en rotzooi in van de vorige eigenaar! We hadden via via contact gekregen met Marijke en haar man, die overal rommel komen opladen om zolders en garages leeg te maken. Handig! Ze brengen alles naar het containerpark en laten de boel heel proper achter! Plaats genoeg nu in de garage! Maar nu kwamen wel de gebreken in zicht natuurlijk! Eerste werk: een fatsoenlijk betonvloerke gieten. Als de mensen zo hun motor daar moeten gaan parkeren in de zomer.... En aangezien het gisteren in de namiddag een goei bui gedaan heeft, was dit de ideale job! Binnenwerk!'s Avonds werd de avond gevuld met een "kaartje leggen". Een wijntje er bij en de sfeer zat er goed in! Toch altijd plezant, die werkweken met de broers! Je ziet het werk vooruit gaan en er wordt ook veel plezier gemaakt! Goed voor de moraal!!!
En ik heb de hele dag geschilderd! Weer bijna een kamertje klaar! Het komt allemaal in orde tegen april! De start van het nieuwe seizoen! Binnenkort alle foto's! Nog eventjes geduld!
Groetjes en tot morgen voor weer een werkverslag!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...