29-08-2008

Trouwfeest van Margaretha van Bourgondië!!

Zaterdag zijn we met zijn allen naar Couches gereden. Dat is ongeveer een 70km van ons. Om de 20 jaar vind daar het "Fête de la vivre" plaats. Dat wil al iets zeggen he als je dat dan kan mee maken! Om de 20 jaar! Dat is geschiedenis! En omdat het zo'n aparte gebeurtenis is hebben wij zaterdag de deuren gesloten en zijn met al onze gasten samen naar Couches gereden om de festiviteiten mee te maken. En we hebben er geen spijt van gehad! Het is een fijn dagje geworden daar in Couches. Eerst kwamen we langs de Chateau van Margaretha vanwaaruit de bruidsstoet zou vertrekken. Naar het schijnt zou Gerard Depardieu zijn zinnen op dit kasteel gezet hebben. En daar kwam de stoet aan dus! Met de trommelaars op kop! En daarachter de hele familie mooi op zijn zondags uitgedost! Sjieke kostuums allemaal! Naar het schijnt gaan er 3 jaar voorbereiding aan vooraf om dit feest om de 20 jaar te doen slagen! Hoeveel volk er voor en achter de schermen meewerkt, daar kun je niet naar schatten!!! Een heleboel!
De schildknapen mogen natuurlijk ook niet ontbreken!
En de pastoor natuurlijk ook niet! Iedereen is op post!
En dan komt Margaretha er aan op de koets! Een poppeke! Waar hebben ze zo'n schoon kind gevonden! Ah ja, natuurlijk.... in Vlaanderen he! :) Margaretha van Vlaanderen. Zo voel ik mij soms ook wel eens, en dan word je op een dag Margaretha van Bourgondië..... Ik ken het hele verhaal! Maar ik heb wel nen Eddy aan den haak geslagen en gene Phillips de Stoute!!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...