18-02-2009

Fête de l'amour

Vorig weekend hadden we hier dus het Fête de l'amour. Een heel weekend in het teken van de liefde! We hadden een speciaal 5-gangen menu samengesteld en iedereen moest vooraf reserveren. In het begin bleef het redelijk rustig, maar naarmate Valentijn dichterbij kwam liepen de reservaties binnen. We hebben over heel het weekend verspreid toch een goei 60 man mogen ontvangen. En aangezien we maar plaats hebben voor 22 couverts in ons restaurant, wil dat dus zeggen dat het elke dag goed vol zat he!
Ik had voor de gelegenheid alles gezellig ingericht. Met heel veel rood en kaarsjes natuurlijk! Het moest een romantisch weekend worden! En aangezien ik vroeger in België huwelijksreportages gemaakt heb, had ik foto's genoeg van kussende en knuffelende verliefde koppeltjes. Dus er stonden heel veel van die foto's binnen! De reacties waren heel fijn. Iedereen vond het gezellig en voelde zich meteen op zijn gemak. Er heerste een warme sfeer. Ik had uit ons muziekbestand de mooiste rustige nummers gekozen. Het was dus gewoon pure romantiek hier!
Maar wat me opviel is dat hier heel veel mensen in groep Valentijn gaan vieren. Wij hebben heel veel reservaties gehad voor grote groepen van 12 personen of zo. Echt veel koppeltjes hebben we niet gezien. Dat wordt hier niet zo vaak gedaan, meestal komen ze met een paar koppels samen. En dan durft het wel eens laat worden he!Toch zeker als ze na het eten, en na enkele fleskes wijn nog aan de Belgische bieren beginnen!
Deze groep is tot een uur of 2 blijven hangen. De sfeer zat er goed in! Het was een gezellige bende! Ze hebben ook meteen een soiree vastgelegd voor in april, dan komen ze met zen 25 terug voor frit met stoofvlees! Het is een groep wandelaars, en na de wandeling gaan ze dan gewoonlijk ergens eten. En na hun lentewandeling in april komen ze dus naar hier! We zullen de Chimay en Rochefort maar koud zetten! Ze vonden de Rochefort lekkerder dan Champagne ... dat wilt al iets zeggen he ;-)
Ik had aan de voordeur een boek liggen waarin de gasten konden opschrijven wat ze van de avond vonden. Er staan allemaal heel fijne dingen in geschreven. Dat zijn weer mooie herinneringen voor later. Volgend jaar gaan we opnieuw een Fête de l'amour organiseren. Het is voor herhaling vatbaar!



Geen opmerkingen:

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...