21-02-2009

Artistiek dagje!

Gisteren zijn we in de namiddag bij Carla op bezoek geweest. Zij is een Nederlandse die hier op een kleine 10 km af woont. Zij heeft een pottenbakkersatelier. De Bazar Bizarre "Carl'Art". Je kan er vanalles vinden om je huis of tuin te decoreren, maar je kan er ook workshops volgen.Toen wij er gisteren aankwamen waren er buiten een stuk of 4 cursisten bezig met kleien en prullen. Zalig in de zon! Want het is hier 's nachts nog wel koud, maar overdag durft de zon zich al flink laten zien! En dan warmt het hier meteen goed op! Zo goed dus dat je echt al buiten zonne-energie kan gaan opdoen! En deze cursisten hadden dus hun klei-tafel buiten gezet. Ze waren volop in de weer om mooie beeldjes en allerlei te maken.
Na enkele dagen drogen kan dit in de zelfgemaakte oven. Die wordt met gas aangemaakt. Het is er lekker warm binnenin! Oppassen natuurlijk dat de kunstwerkjes niet stukspringen. Het is telkens een verrassing als het deksel van de ton gaat. Je moet de kleur afwachten, en of hij wel of niet stukgegaan is tijdens het bakken.
Dan nog met zo'n grote tang alles uit de ton krijgen. Ook gevaarlijk jobke hoor! Als je de tang een beetje te goed dichtknijpt is alle moeite voor niks geweest! Het moet dus allemaal heel nauwkeurig gebeuren! Precisiewerk!Dan gaat het rechtstreeks in een badje met houtkrullen en zagemeel. Daar kan alles mooi krakeleren! Dan komen er allemaal scheurtjes en barstjes in het glazuur. Dat geeft een heel mooi effect! Af en toe schiet het hele boeltjes wel eens in brand, maar deksel er op en de vlammen doven vanzelf.

Er komen daar hele mooie kunstwerkjes tot stand! En natuurlijk is er ook een winkel aan waar je al die mooie dingen kan kopen als souvenir! Er zijn beeldjes uit steen en klei, schilderijtjes, ijzeren smeedwerk voor in de tuin..... Vanalles! Heel mooie dingen.
En nu ga ik met Carla eens bekijken of we misschien in de zomer een project tot stand kunnen brengen waarbij onze gasten eventueel bij Carla een namiddag kunnen gaan kleien en knutselen, T-shirt schilderen, schilderen op textiel..... Het kan allemaal. Maar we proberen er een beetje een praktische regeling voor te treffen. Als we iets in elkaar gebokst hebben laat ik het jullie zeker weten! Dan kan je je eigen souvenir gaan kleien en mee naar huis nemen na de vakantie! Of je eigen T-Shirt ontwerpen! Dat wordt leuk he! Ik hou jullie op de hoogte!
Groetjes en tot de volgende

Geen opmerkingen:

Coque au vin!

 Vandaag verzorgen we weer een privée-feest in ons restaurant.  Altijd gezellig. En leuk om te doen. Mooi versierde tafel, iedereen is happy...