11-01-2008

We zijn weer in het land!!

We zijn er weer! Het is een dolle week geweest! Vanalles gebeurd, veel beleefd! Maar alles is goed gekomen!!Wij zijn content!
Zondagmorgend zijn we dus serieus geladen met volle camionette en remork naar onze nieuwe thuis vertrokken. Het zonnetje scheen volle bak. Allebei zonnebril op de neus en alleju! We hadden er zin in! Heel de rit verliep vlot. Zondags zijn er geen vrachtwagens op de autostrade en was het dus echt wel heerlijk rustig rijden! Onderweg 1 maal gestopt om te tanken, en tegen we ginds aankwamen was het net nog niet helemaal pikkedonker! Maar jammer genoeg wel nat! De laatste 100km was het beginnen regenen. Spijtig, maar niks aan te doen! We zijn de remork gaan afzetten aan ons huis en doorgereden naar het hotel in Bourbon-Lancy waar we voor 1 nachtje een kamer geboekt hadden. We hadden immers nog geen elektriciteit en water in ons huis. Dus veel konden we er nog niet gaan doen. We zetten onze spullen op de kamer en trekken de stad in om ergens lekker te gaan eten. Een fijn dineetje om te vieren dat we goed aangekomen zijn met ons hebben en goed! We maken een fleske wijn keizer en kruipen om 10u al onder de wol. Ons kaarske was uit!
's Morgens heel vroeg opgestaan en recht naar ons huis gereden. Om 10u komt de man van de elektriciteit de meter weer openen. En we moeten nog gaan controleren of er nergens geen priezen meer inzitten. Dat zou te gevaarlijk zijn. We laden de remork en de camionette ook al maar helemaal leeg.
Stipt om 10u is onze man daar! Een vlotte tip! Binnen een half uurtje hebben we licht en staan we met een jupilertje in de hand kennis te maken in de bar. Hij is van hier in de buurt en geeft ons al meteen enkele tips en goede raad. Oren spitsen dus!! En opslaan op de harde schijf!
Als hij weg is springen we een gat in de lucht! Elektriciteit! Eindelijk kunnen we beginnen werken en hier blijven slapen. En alles werkt en geen enkele kortsluiting! Zalig toch!! Als het met het water morgen even vlot gaat zitten we gebakken!
We zorgen dat ons tijdelijk verblijf geinstalleerd is in de bar en richten 1 van de hotelkamers voorlopig is als onze slaapkamer. Aangezien we nog geen water hebben kunnen we nog niet veel poetsen. We rijden dan maar naar Luzy om een ijskast te kopen en een gasvuur zodat we kunnen koken vanavond.
We krijgen bij de Weldom (een soort Brico) een oude camionette mee om alles te vervoeren want die van ons is niet hoog genoeg voor de ijskast. Wat
een belevenis! Met dat oude busje over de glooiende wegen van Bourgondië! Het lijkt wel Bobbejaanland! We lachen wat af! En nadien met de lege bus weer terug om onze auto op te halen. We brengen nog wat lampjes mee en eten voor vanavond. Voor de rest van de dag is het vooral alles nog eens nakijken en verkennen en de waterleiding al eens bestuderen voor morgen zodat we weten waar alle kraantjes zitten! You never know!
De eerste nacht hier hebben we iets minder goed geslapen. Alle geluidjes zijn nieuw en de spanningen voor de aansluiting van de waterleiding zitten er toch wel goed in! We zijn al om 6u op! Eerst lekker potje koffie maken en een boterhammeke eten. De innerlijke mens versterken voor hij kan werken!
Maar ook onze waterman blijkt over een heel goed horloge te beschikken. Hij is stipt om 10u hier. Dat is fijn! Maar zijn techiek is ietsje minder. Binnen de 10 minuten spuit het water uit de muur in de gite! Help! Wat is dat! Ik sta meteen paraat met een aftrekker om alles langs de voordeur buiten te
jagen, maar het blijft komen! Bleek dat die "Pippo" de verkeerde hoofdkraan opengezet had! Die leiding was jaren geleden afgesloten en wordt niet meer gebruikt! Aiaiaiaiaiai!!! Terug dicht en de andere kraan open. Nu blijft alles droog. Beneden toch. Ik spurt rond met mijn rubberen laarzen aan om overal alles te gaan controleren. En boven op 1 van de hotelkamers spuit het water uit de douche me tegemoet. Help!!!! Kraan dicht zetten!!!!
Blijkt dat de mengraan gescheurd is. Waarschijnlijk toch stukgevrozen deze of vorige winter. Hoofdkraan dicht, meteen de auto in, met laarsjes en al aan en in Luzy een nieuwe mengkraan kopen. Weer naar huis, kraan er op en hoofdkraan weer open. En nu blijft alles droog! Oef!! Als het hier bij blijft valt het geen 100 maar 200% mee! We kunnen er nu eindelijk mee lachen dat we zo als een kip zonder kop rondliepen om alle kraantjes te controleren!
Maar we hebben nu wel water en elektriciteit! Wat een luxe!!!! We zijn gelukkig! We kunnen ons wassen in een warme badkamer!!We kunnen slapen, we kunnen koken....We hebben alles wat we nodig hebben!! Wat wil een mens nog meer?
Deze namiddag rijden we naar France Telecom in Paray Le Monial om telefoon en internet aan te vragen. Dat is een 40 km verder. Dus we zullen voor de rest niet veel meer moeten doen. We sringen eerst op de bank binnen om onze Franse bankkaart af te halen. Die hebben we vorige keer in november al aangevraagd en die ligt klaar. En dan op naar de volgende afspraak. Wat een geregel allemaal! Maar een paar uur later zijn we weer op weg naar huis met een Franse GSM, Vaste telefoon, en een afspraak gemaakt om internet te installeren op 25 januari, dus het is weer een vruchtbaar dagje geweest!
Alles komt wel in orde! Maar het zal nog een hoop geregel worden!
Woensdag de remork uitgeladen en de boel allemaal goed opgekuist. Afscheid genomen van de buren Helène en Henri, en weer naar België om de volgende vracht op te halen. Zo raakt alles op den duur wel ginder! We hebben tijd! En vooral veel zin om er in te vliegen!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het afscheid feestje was gezellig.
bedankt .
Lisette Jos.

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...