13-05-2009

Op den BBQ bij boer Bart en boerin Marie!

Maandagavond zijn we bij Bart en Marie op de BBQ geweest! Ze zitten daar al mooi op hun plaats in de boerderij! Het is echt een gezellig plekske geworden! En al ne serieuzen beestenboel!Het is echt boer Bart en boerin Marie daar zalle! Dit is Pol het paard! Regelmatig neem ik eens ne zak oud hard brood voor hem mee! Het is het grootste paard dat ik ooit al gezien heb! Dat beest heeft ne kop! Ze kunnen er geen goei getuig voor vinden omdat zijne kop zo groot is! Dat zal op maat gemaakt moeten worden. Maar het is een heel lief schatje en een prachtig beest!En dit zijn de baby-gansjes die zitten binnen onder de lamp! Lekker warm want 's nachts is het buiten nog te koud. Soms mogen ze overdag al eens in het gras lopen bij ma en pa gans en de andere kippen en eenden en konijnen, maar ze moeten wel terug binnen als er niemand bij is! Te gevaarlijk voor vossen en roofvogels! Het zijn lekkere hapjes voor die mannen he! De wet van de natuur is hard! Maar "moeder Marie" zorgt er goed voor zalle! Als ze op haar hukken gaat zitten kruipen de gansjes onder hare schoot. En ze volgen haar overal! Schattig!En dit zijn de vetkiekens! Die z itten in de stal! Die gaan echt voor comsumptie dienen! Zoals ik al zei: de natuur is hard, maar de ene zijn dood is de ander zijn brood he. Zelfs ne vee-arts moet eten! Marie wil deze beestjes niet voederen! Ze wil ze zo weinig mogelijk zien, zodat het nadien niet te moeilijk wordt als ze geslacht moeten worden. Zal toch ne lekkere vidée worden he ;-)En dit is den OScar! Die krijgt hier zijn laatste papfleske 's avonds van moeder Marie en dan mag hij de stal in tot morgenvroeg! Hij bleit de buurt bij elkaar als hij zijn fleske moet hebben! Maar ene keer de pap binnen gaat hij gewillig mee slapen! Just nen echte kleine! Hij loopt ook gewoon los rond op het terrein en de Cuba (Mechelse scheper) blijft er 'voorlopig' af! het is ne flinken hond! Hij luistert heel goed! Ook een prachtbeest!

We blijven weer goed plakken hier en genieten van de zonsondergang! Dit is het uitzicht dat Bart en Marie hebben vanop hun terras! Prachtig he! Ze zitten hier echt ferm te wonen ja!
Het is weeral een gezellig avondje onder vrienden geworden! Zo hebben we er hier al een paar gepasseerd sinds we hier wonen! We hebben het hier nie slecht!
Groetjes en tot de volgende!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...