17-05-2009

3ème Trophee Bourbonnais Charolais

Zaterdagnamiddag is hier koers voor de deur gepasseerd! Wat werden we weer verwend he! Een koers voor de deur! Joepie!!! Het was de 3e Trophee Bourbonnais Charolais, dat is een koers doorheen het 71e departement, Chalon sur Saône. Je kan meer gegevens over de wedstrijd vinden op volgende web-site: http://tbco.mon3w.fr. Ga maar eens een kijkje nemen!Er waren ongeveer een 121 vertrekkers aan de start! Ze waren in Bourbon-Lancy gestart, dus bij ons hadden ze nog maar een goei 10km gedaan. Het is dus normaal dat er nog niet veel beweging in het peloton was! Er waren er 3 die net "gaan lopen" waren. De rest zat nog op een hoopje. Maar we hoorden vanmorgend dat het tegen het einde van de koers tot op een uur uit elkaar gereden was! Het klimt hier aardig overal en niet iedereen raakt even goed over de bergjes he ;-) De seingevers waren laat thuis!
Ook las ik in de krant (en op de web-site wordt er ook melding van gemaakt met een foto) dat de wereldkampioen wielrennen voor mindervaliden hier meerijdt! Hij heeft maar 1 arm! Dat is krachtig! Een koers meerijden met zo'n peloton terwijl je maar met 1 hand kan sturen! Daar doe ik mijn petje voor af hoor! Het draait hier voortdurend! Het is niet zoals een koers rijden op de recht-toe-recht-aan wegen van Qatar! Respect!Maar, wij hebben nog eens een keertje live de koerssfeer meegemaakt en dat was heel fijn, en ook heel lang geleden! We missen het wel hoor, de koers!
Voor al de geinteresseerden: ik heb het parcours van de Tour bewaard! Misschien wel eens fijn om zelf de rit eens na te fietsen. Het is een koers in 3 etappes. Eentje van een 120km, eentje van 53 km en eentje van ongeveer 67km. Begin al maar te trainen!!!!

Geen opmerkingen:

Ze zijn er weer!!!!

  Elk jaar weer een feest!! De dag dag de koetjes weer buiten mogen.  Makes me so happy.  Welkom terug buurvrouwtjes. Blij dat jullie er wee...