19-05-2009

Bruut geweld!

Zondag was het hier verzamelen geblazen voor iedereen die nog een oude tractor in de schuur had staan! Elk jaar richten een paar mannen van de organisatie een optocht in van ongeveer een 50 km rondom Cressy sur Somme. Ze vertrekken hier 's morgens in het dorp. En dat gaat gepaard met de nodige startproblemen...... zo'n oude tractortjes willen niet altijd meer mee! Maar toch een mooi schouwspel hoor! Er zijn er bij die ze met 2 man in gang moeten draaien aan een groot wiel. Sensatie! Er zijn er een paar bij die serieus opgeblonken zijn voor vandaag! En de boeren blinken even hard! Ze zijn fier op hun pronkstukjes! Het is een vrolijke bende! Ze drinken hier nog koffie op het plein met Brioche, aangeboden door de burgemeester. En voor de rest is er voor heel de dag animatie voorzien en voorraad; ze gaan in Maltat iets drinken, in Mont gaan ze deze middag eten.... zo gaat het heel de dag verder! Dat ziet er goed uit voor vanavond he. En ze sluiten de dag af met een "repas dansant", een etentje met muziek waar gedanst mag worden dus!
Ondertussen komt bijna het hele dorp toegelopen om de start te zien! Er gebeurt niet vaak iets in Cressy, het is eerder een rustig dorpje. En dus is vandaag iedereen nieiuwsgierig. Het is best wel gezellig geworden! Babbeltje slaan met iedereen, tasje koffie drinken... En dan wordt met toeters het startsein gegeven. Een enorme rookwolk hangt boven Cressy! In die tijd hadden ze van CO-uitstoot nog niet veel gehoord denk ik ;-) Er wordt wat in de lucht geblazen hier nu! Alle vrienden zijn op post! Deze kleine kerel (de hond he ;-) ) blijft mooi in zijn bakje zitten en mag de hele dag mee op trot! En ik denk niet dat je op de tractor moet klimmen als baasje er niet is! Klein maar dapper kereltje!
Wij drinken onze koffie op en gaan boodsschappen doen. 's Middags moet de zaak wel open he;-)

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...