23-10-2009

Leven van de jacht en de visvangst !!! Met succes!!

Even een kleine mededeling doen aan al diegenen die hier al eens een lijntje in de river gegooid hebben! Het record is verbroken!! En hoe!! Ineens ne grote patat er aan zalle!
Tussen het beton gieten voor het huis door, gooide de Gert efkes een lijntje in het water omdat hij in de tuin een grote "pier" gevonden had! Zo ne grote pier, daar kan alleen maar ne grote vis op afkomen zei hij! En niets was minder waar! Het heeft geen vijf minuten geduurd of het was al zo ver! Ongelooflijk! Omdat we geen schepnet of niks in de buurt hadden maar vlug nen emmer er onder gehouden! We waren immers goed aan het werken. maar die vis zat daar wel met die haak in zijn kaak he! Dat beestje moest er vanaf! Ocharme.

Het was ne schone Barbeel. Lekker om te eten naar het schijnt. Maar wij hebben er efkes mee geposeerd voor de foto, hem van zijnen haak bevrijd en hem dan weer snel terug in de rivier gezet zodat hij zijne weg kan verderzetten......

... en we hem nog eens ne keer kunnen vangen he;-) Want dat is vissen! Wachten tot ze bijten, wegen, meten, fotooke trekken, terugzetten en weer helemaal opnieuw beginnen! Maar altijd voor de grootste gaan! Als we echt moesten leven van de jacht en de visvangst hadden we nu vanavond een pan vol en zou het kermis zijn! We zullen er maar gewoon een pintje op drinken he;-) op den Barbeel!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...