11-10-2009

Kastelentocht!

Gisteren, zaterdag zijn we een tochtje gaan doen langs 2 kastelen hier in de buurt (rond de 100km is voor ons in de buurt). Le Château de La Rochepot (http://www.larochepot.com/) en le Château de Savigny-les-Beaune (http://www.chateau-savigny.com/) .
Het eerste kasteel passeer je als je in Beaune de autostrade afgaat en langs de gewone weg via Autun naar ons komt, in de route beschreven op de site. In het dorp La Rochepot staat het kasteel bovenop de rots. Het is in de tijd gebouwd door de familie Pot (hoe kan het ook anders) bovenop de rots.........La Rochepot dus he ;-) Simple comme bonjour! Het is een heel mooi kasteel dat ook in zeer goede staat gerestaureerd is! Echt de moeite om eens een kijkje te gaan nemen! Ik was zeer aangenaam verrast toen de poorten open gingen! We hadden al een half uurtje in de tuin rondgedwaald omdat de poort pas om 14u open ging en daar vond ik het al mooi, maar binnen..... nice!! En de keuken!!! Nu weet ik vanwaar de inspiratie voor de kookeilanden in de hedendaagse keukens komt! Die mannen hadden dat toen al! En de ridderzaal en woonkamer waren ook fantastische zalen! Ik was echt onder den indruk! Maar helaas kan ik geen foto's van de binnenkant laten zien want in heel het kasteel was het verboden om foto's van de binnenkamers te maken. Enkel de buitenkant mocht gefotografeerd worden. Je zal dus zelf binnen eens moeten gaan loeren! ;-)
Nadien zijn we nog doorgereden naar Savigny-les-Beaune. We hadden gehoord dat er daar een man in zijn kasteel en de tuin errond allemaal vliegtuigonderdelen en oude auto's en moto's verzamelde. Dat wilden we wel eens met onze eigen ogen zien! En inderdaad! Je weet niet wat je ziet! Het is een heel mooi kasteel met een groot domein errond en daar staat gewoon een berg vliegtuigen (gevechtsvliegtuigen ed van Rusland, Amerika, Engeland, Duitsland...), een verzameling oude brandweerwagens, een berg oude motors, motorfietsen, sportwagens...... Je kan het zo gek niet bedenken of het staat ergens in of rond het kasteel! Er waren dingen bij die ik nog nooit van dichtbij gezien had! Een motor (zijspan) waarbij de passagier in een rieten mand moest zitten ed. Allemaal heel oude dingen, de allereerste fietsen met van die grote wielen.... Ongelooflijk! Wat daar allemaal binnenstaat???!!! Die mens zijn pensioen is geregeld! Je moet het eens met eigen ogen gezien hebben! Het is onvoorstelbaar. Perfect dagje uit als het eens minder goed weer is. En je kan er natuurlijk ook wijn degusteren en kopen he;-) Je bent nog altijd in Bourgogne, en vlak bij Beaune.... niet meer uitleg nodig he ;-) Allen daarheen dus!

Groetjes en tot de volgende!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...