15-12-2008

Stoere binken!

Vrijdagnamiddag was het hier stralend weer! Wel heel koud, maar de zon scheen volle bak. Dus als je in de zon liep was het gewoon zalig! Omdat we de hele week nog niet veel buiten geweest waren, besloten we dus in de namiddag tijdens onze pauze de beentjes eens te gaan strekken tijdens een goei wandeling door de velden! En daarbij viel het ons op dat nu nog enkel de stoere stieren buiten staan! Die enorme kolossen hebben zo'n goeie speklaag dat de koude hen niet kan deren! Ze worden nu in de winter bijgevoederd. In elke weide zie je nu voederbakken staan, en die zijn er in de ,zomer als er genoeg groen gras is, niet te zien. De koetjes liggen hier in de bovenste schuif! Ze leven hier van hun veestapel he! Dus moeten de beestjes gesoigneerd worden.
Er staan een paar prachtige ventjes bij ons in de buurt! Stoere binken die de winter doorbrengen in de buitenlucht. Soms alleen in de wei, soms vergezeld door een paar andere stoere kerels. Maar de vrouwtjes en de kalfjes staan binnen! De ene heeft overal mooi gladgestreken haren, en er zitten er ook bij die overal krullekes hebben. Die vind ik geweldig! Altijd al een zwak voor krullekopkes gehad he ;)
En hier staat mijne stier bij de stal met de koetjes en kalfjes! Die staan onder dak. In de winter worden veel nieuwe kalfjes geboren omdat de stier heel de zomer zijn "werk" goed heeft kunnen doen bij de koeien in de wei. De dierenartsen weten hier goed wat doen! Ze mogen geregeld 's nachts uit hun warme beddeke komen om een bevalling te gaan begeleiden. Als er hier in de buurt een "blijde geboorte" op komst is gaat Bart (kameraad-veearts van ons) me eens een keertje komen halen om mee te gaan! Ik kijk er al naar uit. Daar zou ik echt eens bij willen zijn!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...