07-12-2008

Moe maar voldaan!

We "vallen" hier net in de zetel! We hebben vanavond een samenkomst gehad van mannen (en vrouwen!) die met de 4x4 een hele dag op tocht geweest waren. Ze kwamen met goed wat modder aan de schoenen binnen, verkleumd van de koude! Maar ik had de kachel goed warm gestookt en dat beviel hen meteen goed! Ze gingen allemaal gezellig rond de stoof zitten! We hebben wel moeten puzzelen om al dat volk binnen te krijgen natuurlijk! Normaal gezien zijn we voorzien voor 22 plaatsen, maar nu zat er 28 man binnen! Dat is niet simpel hoor! We zijn een tijdje zoet geweest met tafels verschuiven en herschikken om alles te kunnen zetten. Maar we zijn er in geslaagd! Iedereen had plaats genoeg. Ze kregen eerst een aperitiefje.(Ricard, Kir of fruitsap) Nadien een voorgerechtje met jambon cru, de typische ham van de streek hier. Gevolgd door stoofvlees of ragout van gevogelte. Dit alles met fritjes of gebakken aardappeltjes. En nadien een dessertbordje waarop eigengemaakte chocoladecake, tiramisu en koekjestaart met een Bourgondische touch (crème de cassis bij de boterroom! een aanrader!) met een lekker tasje koffie. Enkele carafjes rode en witte huiswijn er bij! Smullen!!! En ik kan je garanderen. Er is goed gegeten! Die mannen hadden heel de dag in de buitenlucht gestaan en hadden een reuzehonger! Iedereen was tevreden! En dat is voor ons natuurlijk ook altijd heel fijn! Het zijn allemaal mensen van hier in de buurt. Davide en Sylvie van de bar "1900" hadden dit evenement in elkaar gestoken. Fijn dat ze aan ons gedacht hebben om met de hele bende te komen eten! Het was heel gezellig!

Er is goed gesmikkeld. Niemand is met honger naar huis moeten gaan! Ze hebben ons zelfs proficiat gewenst omdat we alles met ons twee zo goed geregeld hadden. We zijn dan ook heel het weekend bezig geweest met dit feest. De cakes en taarten hebben we gisteren gemaakt. Deze namiddag zijn we heel de namiddag zoet geweest met de rest. Eddy met stoofvlees en ragout maken, en ik heb de 28 !!!! voorgerechten gemaakt! En iedereen heeft op hetzelfde moment allemaal tegelijk lekker warm eten gekregen! Opdracht geslaagd dus! En ze hebben ook geen dorst moeten lijden! Dus de service was ook in orde he! We mogen weeral best fier zijn op onszelf, al zeg ik het zelf! We hebben dat weer fijn gedaan met ons tweetjes.
Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat nu ons kaarske uit is. We hebben al de afwas nog gedaan en alles opgeruimd. Want als ze met de Jeep gaan "spelen" zijn, heeft zo'n bende niet bepaald propere voeten, en morgen zijn we ook nog open, dus hebben we de keet nog wel opgekuist. Maar het was het allemaal waard! We vonden het een geslaagde avond! Dinsdag gaan we in de 1900 nog eens eentje drinken om hen te bedanken! Public Relations noemen we dat! Heel belangrijk hier in de streek!
En nu kruipen we in ons bedje voor een welverdiende nachtrust! Slaapwel en tot de volgende!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat lees ik nu!Met 28 op één avond.Dat is inderdaad niet simpel,maar jullie zijn er toch weer in geslaagd!
Een dikke proficiat van mij!
Lieve groetjes en tot binnenkort
moeder xxx

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...