03-02-2016

In de gezonde buitenlucht !

De maand januari is best wel een drukke maand geweest voor ons! We zijn terug thuisgekomen na een deugddoende vakantie in België en daarna stond er hier vanalles op het programma! Zoals bijvoorbeeld de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur.
Daarop wordt het ganse dorp uitgenodigd voor een hapje en een drankje en worden alle gepasseerde en toekomstige projecten nog eens toegelicht, geboortes en huwelijken en jammer genoeg ook sterfgevallen vermeld. En de nodige speeches afgstoken door de plaatselijke politiekers. De burgemeester , de president van de Comité de communes en de president van het canton. Dat vraagt natuurlijk de nodige minuutjes en concentratie. Er valt over zo'n klein dorpje wel heel wat te vertellen, en er valt best ook wel heel wat te regelen!
En dit jaar werd onze buurman ook gehuldigd omdat de receptie net op zijn 91e verjaardag viel. Hij kreeg er een lekker fleske wijn aangeboden door de Kerstman, die nog net in het land was om al de kindjes, en ook onze buurman, van cadeautjes te voorzien! Het was echt zijn laatste bezoekje, hij is nu echt wel weer weg naar het hoge Noorden!
En voor ons wordt het ook hoog tijd om een einde te maken aan al dat feesten en recepties. Alhoewel, we hadden nog de jaarlijks terugkerende Avondwandeling van de wandelclub met nadien de traditionele Galette de roi, driekoningengebak dus.
Eerst goed de beentjes strekken, het was niet al te koud dit jaar, en een heel heldere sterrenhemel. Dus aangenaam wandelen! Iedereen gewapend met zaklamp en tekening van de sterren om ze te gaan zoeken aan de hemel. De grote en kleine beer, de poolster.... We zagen ze allemaal! En nadien lekkere glühwein en uiensoep en heel veel quiches en gebak en dan nog dat driekoningengebak!! Ik zat helemaal volgepropt! Er kon echt niks meer bij! En dan zo nog vergaderen over de planning van al de festiviteiten voor dit jaar. Amai! Maar alles is toch goed verlopen. De agenda is gevuld, we kunnen beginnen plannen! Het wordt weer een goed gevuld plezant jaar!
 
En aangezien we nu dan wel echt alle festiviteiten gehad hebben, zijn we er thuis maar goed ingevlogen. Eerst dus ruimte gemaakt om te passeren met de hoogwerker, en ondertussen is die gisteren ook gepasseerd. De afspraak was gemaakt, anders zou het dit jaar niet meer gelukt zijn want de agenda stond goed vol, dus hebben we, ondanks Eddy zijn gebroken duim, de werken maar laten doorgaan. Onze reddende Engel Guy is de hele dag komen helpen en heeft vooral al de grote stukken gekloven en aan de kant gesleurd. Ik heb dan (samen met Eddy heel voorzichtig (soms toch)) de dunnere stukken en takken aan de kant gesleurd en al een deel opgestookt. Tegen 17u was alles aan de kant en lag de tuin er weer netjes bij. Wat een dag zeg! Wat een getrek, gevroet en gesleur, maar het is weeral gebeurd he! Dat kunnen we al schrappen van ons "to do"lijstje!
Die dunnere takken die we achter de garage weggelegd hebben ga ik op een mooie zonnige dag eens te lijf gaan om alle bruikbare hout er af te zagen en de rest op te stoken. Daar kan ik me eens goed mee gaan amuseren se! En wie speelt er niet graag "vuurke stook" in de tuin? Ikke wel hoor!
 
Maar voor nu, back to business want we hebben natuurlijk nog altijd onze werkmannen in de kamers die hier in de buurt een schuur aan het verbouwen zijn.
 
We zijn ze deze namiddag op de werf een bezoekje gaan brengen. Dat vonden ze wel fijn. Ze gaan daar nog weten wat doen, onze 3 musketiers!  Denis, Sebastien en Leonel. We gaan ze nog een paar weekjes onder ons dak hebben. Dus ook wij weten nog goed wat doen!
Hopla, jullie zijn weer helemaal op de hoogte van onze avonturen hier in la Douce France. Tot de volgende en heel veel groetjes en dikke knuffel aan allen xxx Love you all

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...