14-01-2011

Goede start van het nieuwe jaar!!

Wij zijn ons nieuwe jaar heel goed begonnen! Kon eigenlijk niet veel beter! We hebben al flink gewerkt in de eerste week dat we thuis zijn! Vanaf maandag hadden we al meteen gasten! 2 kamers verhuurd voor de ganse week! Goed he! Deze morgend zijn ze weer vertrokken! Het waren weer die werkmannen van de steengroeve die hier in december ook al hun onderkomen gevonden hadden. Waarschijnlijk komen ze in februari nog eens terug! Altijd fijn natuurlijk! Die mannen zijn de ganse dag werken, dus krijgen wij tussendoor thuis ook lekker veel gedaan! We hebben al de kerstversiering opgeborgen, Père Noël heeft een ganse dag lekker lui voor de kachel liggen drogen voor hij weer voor een jaartje de zolder op mocht! ;-) En wij ondertussen buiten maar hout zagen en klieven om die kachel de volgende twee jaar ook nog aan de praat te houden he!! We hebben ook weer een heel deel van het aangespoelde hout opgeruimd, maar het water staat nog steeds te hoog om alles er uit te halen. Tegen de zomer zakt dat weer wel! Alles op zijn tijd he!
Vorige week hebben we nog een paar dagen genoten van familie en vrienden in België! We konden zo nog eens een graantje meepikken van een van de folkloristische hoogdagen in Retie: Het driekoningen zingen!!! In de namiddag voor de kleintjes, Gust is bij ons komen zingen, en 's avonds mogen de groten op pad! Ze komen binnen, gaan neerzitten en drinken een borrel of pintje, en jij moet dan raden wie het is. Eerder zetten ze hun masker niet af! Kan soms lang duren zalle! Truc is om de kachel goed warm te zetten, dan doen ze hun masker op den duur vanzelf wel af ;-) Hier zie je zus Lizette (rechts) en nichtje Nele (links) in hun zondagse kostuum! ;-) Die twee hadden er lol in hoor!
Maar één van de hoogtepunten van nieuwjaar is toch wel onze petekindjes zien! De twee kleinsten lezen nog een brief voor! Voor de groten is dat deel al passé! Maar, we hebben ze natuurlijk wel allemaal gezien met nieuwjaar. Dit jaar heeft Warre zelf al zijn brief kunnen "lezen" en deed dat heel goed! Nog een beetje verlegen, maar toch flink hoor voor al die mensen! Hij was heel blij met zijn echte houten slee! (spijtig dat ondertussen de sneeuw weg is he) en zijn racebaan met ferrari's, en nonkel Eddy ook met zijn fles! Merci he schatje!
En ik mocht mijn Leen nog eens in de watten leggen! Zij had ook heel flink gelezen! Ze zit al in het eerste studiejaar en had dus nu ook zelf haar brief geschreven in keurig sierlijke letters!! Knap gedaan meisje! Zij kreeg het schilderij dat ik zelf gemaakt had van haar en poes Minouch en was daar heel blij mee! En een heel nieuwe zwem-uitrusting! Want ze zit op zwemles, en met de school gaan ze nu ook zwemmen! Flinke meid! Dankjewel ook voor mijn pakjes schatje!!

En nu hebben we dus weer een flinke feestbuik aangekweekt die er tegen de zomer toch af zal moeten! We hebben weer heel veel gegeten en gedronken in die feestperdiode! Maar het was vooral gezellig en heel fijn om iedereen terug te zien!! We kijken weeral uit naar het volgende bezoek! Jullie hier, of wij daar....... we zien wel weer! Belangrijkste is dat we elkaar regelmatig nog eens terug zien en blijven kennen he! Een heel fijn jaar aan iedereen!! xxx

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...