03-12-2009

Marché de Noël

Zondag hebben we hier op de parking een kerstmarkt gehouden. Daar ging natuurlijk heel wat voorbereiding aan vooraf! Vrijdag en zaterdag alles opstellen en klaarzetten. De burgemeester en zijn zoon en Roger, de werkman van de gemeente, zijn zo goed geweest om ons te komen helpen om de grote tent van de gemeente op de parking te stellen. Ze voorspelden immers geen goed weer, en jammer genoeg hebben ze gelijk gehad! Het heeft heel de zondag geregend! Gelukkig maar dus, dat we die tent gekregen hebben! En ook Guy en Eliane hadden een tent uitgeleend zodat we op het terras ook iedereen droog konden laten zitten! Want binnen was slechts plaats voor een kleine 30 personen! We hebben veel hulp gekregen uit het dorp met de voorbereidingen en dat is altijd leuk he! De mensen van het dorp, en zeker de burgemeester en zijn team, vonden het een fijn initiatief dat er in Cressy nog eens iets op poten gezet werd! Positief!!!!!En ook binnen werd de nodige decoratie opgehangen om er een gezellige boel van te maken! dit kan allemaal tot in januari blijven hangen he, zo zitten we heel de maand december in een leuke warme kerstsfeer! We hebben immers nog enkele feestjes op het programma staan!
De dag van de kerstmarkt zelf hebben we weer op onze goede vrienden Bart en Marie kunnen rekenen! Die zijn komen helpen met de bediening in de bar en restaurant! Eddy in de keuken! Amai, die heeft ook weer flink gas moeten geven! We hadden een grote pot soep gemaakt, en dan was er ook nog friterie: Fritjes met stoofvlees, kippe- of visnuggets, calamaris of cervela, en we hadden Brusselse wafels met suiker! 35kg frit is er gebakken en we hebben 16 liter Gluhwein verkocht!! Dan was er ook nog vanillejenever en bier en wijn en vanalles!!!!!! Lekkere warme chocolademelk.... Genoeg van alles! Er is goed gegeten en gedronken! Het was heel gezellig!

Onze nieuwe buren Renee en Juliette hebben voor ons foto's getrokken op de kerstmarkt zondag, maar door een crash maandagavond ben ik ze weer verloren. Ik ga hen de foto's nog eens laten doorsturen en dan zet ik ze op de site! Er zaten nog een paar mooie bij! Iedereen was positief over de markt. Men vroeg nu al om het volgend jaar weer te organiseren. We hadden iemand met juwelen, kleding, regionale produkten, bloemen en planten en decoratie, brocante, iemand van een hertenkwekerij had terrines enz. bij, houtsnijwerk, broderie, keramiek van Carl'Art natuurlijk, een dame die zelf wol spint en er allerlei leuke dingen mee maakt, nog iemand die zelf mooie gekleurde sokken breidt, een kerel die kettingzagen en gereedschap verkoopt.............. vanalles wat!!! het was supergoed meegevallen voor een eerste keer! Door het slecht weer waren er een paar mensen niet komen opdagen, maar dat hadden we wel een beetje verwacht! Ik heb horen zeggen, want ik heb echt geen tijd gehad om het zelf in de gaten te houden, zo druk was het in de bar, dat er toch ongeveer 150 mensen geweest zijn en dat vind ik fantastisch voor een eerste keer en met zulk slecht weer! dus opzet geslaagd!!!
We kunnen het volgende feestje weeral beginnen plannen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ferm geregeld!!
Jammer dat we er niet bij konden zijn want het ziet er reuze gezellig uit!
Alé tot in't kort
Groetjes de biekes

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...