19-12-2009

Dreaming of a white X-mas????

Awel, dit jaar worden we getrakteerd op een ferm pak sneeuw! Het is de eerste keer dat we dit hier meemaken! We hebben al wel eens sneeuw gehad, maar nog nooit zo veel als nu, en zo lang! Al een dag of 4 ligt alles hier nu dik bedekt met "het witte spul"!Dit is onze tuin! Elke morgend kunnen we zien welk beestje 's nachts de revue gepasseerd heeft aan de voetstappen in de sneeuw! En de eekhoorntjes, die zo felros zijn (we hebben weer een familie die overwintert) zie je nu goed van tak tot tak springen om aan de overkant van de rivier in hun "voorraadplaatsjes" de hazelnoten op te halen! Het is wel mooi om zien allemaal! Maar koud! 's nachts daalt de temperatuur tot -15 en ook overdag komen we niet meer boven het nulleke nu! Brrrrrrrrrrrrrrrrr!!!En dit is Cressy-dorp. Precies een postkaartje he! Dat moet ik altijd denken nu als we hier zo rondrijden! In welke mooie postkaart mogen wij toch wonen he! Wat zijn wij toch gelukzakken! Maar, het is ook wel gevaarlijk! De grote wegen zijn open. Hebben wij geluk dat wij langs een verbindingsweg wonen! Bij ons komen ze strooien! Maar op de kleinere wegen blijft het gevaarlijk glad! Ik ken zelf enkele mensen die hun erf niet afkunnen met de wagen! Degenen die hoger in de bergen wonen en geen sneeuwkettingen op hun wagen hebben kunnen het wel vergeten bij dit weer! Gelukkig was het aangekondigd en hebben zij genoeg voorraad in huis gehaald voor een paar dagen! Je zal het maar voorhebben he! Ook de postbode mag zijn job deze dagen hebben hoor! Als je overal die kleine veldwegeltjes naar die verspreidde boerderijen moet hebben! Liever hij dan ik!
En deze foto's nog even speciaal voor onze vrienden. Zij hebben dit huis gekocht en zullen vanaf 1 april hier vast komen wonen, maar voorlopig zitten ze nu nog in Nederland! LTR ziet er zo uit deze dagen! Als jullie met de kerst willen komen neem dan je voorzorgen! Ook op jullie oprit wordt niet met zout gestrooid!! ;-) Groetjes vanuit een ondergesneeuwd Cressy sur somme!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...