02-12-2020

Een spannend dagje op het platteland.

 Wat een dag! Deze morgen eerst nieuwe bed en kast in elkaar gezet. En na het middageten op pad voor een wandeling langs het bos in ons dorp. We mogen nu 3h wegblijven en 20 km van huis, dus we maken ons toerkes langer. Onderweg bij een paar stieren langs gekomen die het duidelijk niet eens waren dat de boer al de koeien op stal had gezet voor de winter en hun daar met 2 kolossen samen in de wei achtergelaten had. Roepen en brullen, briezen en blazen en met de poten in de grond stampen. En daar moesten wij dus voorbij terwijl daar zo maar een "draadje" tussenstaat. Ik vond dat best spannend 🤪😯😱 Maar.... de heren hadden het duidelijk niet op ons gemunt. 


 Bijna thuis komt er in het paadje dat van het dorp tot bij ons loopt plots een Mercedes transporter achter ons aan???? Wat komt die hier in godsnaam zoeken??? Weer eentje van een transportbedrijf die blindelings zijn GPS had gevolgd. Het bruggetje over de rivier is 1m breed, omkeren is geen optie, en je rijdt je tot de bodem vast in het slijk..... Gelukkig zijn daar nog onze boeren in het dorp waarop je altijd kunt rekenen. Op een half uurtje stond hij weer boven in het dorp. With a little help from my friends. 



 Wat een klein, ontspannend toertje moest zijn, is een heel avontuur geworden. Zo maak je nog eens wat mee op het platteland. We waren nog net voor donker thuis. Een lekker biertje hebben we nu wel verdiend he. Fijne avond iedereen.



Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...