28-11-2015

Jaarlijkse traditie voor 11 November

Naar goede gewoonte zijn we hier ook op 11 November 's ochtends naar het monument voor de oorlogsslachtoffers gegaan om hen hulde te brengen. Het was een mooie zonnige, maar frisse ochtend in November en naar goed gewoonte was de opkomst voor een klein dorpje als het onze goed. Nadien dronken we samen nog een aperitiefje in het oude schoolgebouw. Een glas van de vriendschap dat geschonken wordt door het gemeentebestuur.
 Maar als we dan kijken en lezen wat er amper 2 dagen later in Parijs gebeurd is, stel ik me even in de plaats van deze mannen, die in de tijd dapper gestreden hebben voor onze vrijheid, ons geluk, en het schoon leven dat wij nu kunnen hebben. Is het dan allemaal voor niks geweest? Heeft de mens zijn les dan nog niet geleerd? Jammer dat de geschiedenis zich zo blijft herhalen. Ik hoop dat deze horror snel mag ophouden te bestaan en we allemaal vredig naast elkaar kunnen leven. Dreaming.....
 En in de namiddag was er dus den 11e November naar goede gewoonte op de feestdag van St Maarten de kaartnamiddag van de Club St Martin. De club van de derde leeftijd hier in ons dorp. Zij organiseren dan een kaartnamiddag in de gemeentelijke feestzaal. En zoals elk jaar opnieuw zat ze ook dit jaar weer bomvol! Daar komt veel volk op af! Ik denk dat je het het beste kan vergelijken met een zettersprijskamp in België. Daar lijkt het kaartspel wel op ja. Je kan dan mooie prijzen winnen. Allemaal eten en drinken! Dikke hammen, koteletten, kippen.... Kwaliteitsproducten van het platteland! En dat hebben de mensen graag he. Als ze binnenkomen hebben ze het al over die jambon die je kan winnen! Ze weten waarvoor ze komen spelen! En wij zijn dan in de keuken in de weer met een goei ploegske om de mensen te voorzien van eten en drinken tussen het spelen door. Iedereen bakt een paar taarten en beignets. De keuken staat vol lekkers! Geen enkele bakkerij in de buurt kan daaraan tippen! En we maken koffie en serveren wijn en pintjes en fruitsap. Tussen de verschillende spelletjes door doen we de service, en terwijl de kaarters weer een ronde aan het spelen zijn, doen we den afwas en snijden we weer een paar andere taarten door zodat alles klaarstaat voor de volgende pauze. Best wel een drukke namiddag, maar een gezellige drukte he. Aangenaam gezelschap ook!
We kunnen weer gaan aftellen naar de volgende gelegenheid.

Dat is 6 december, Dan is het kiennamiddag in de zaal. Hier noemen ze dat Loto spelen. En daar kan je een grote televisie winnen! Maar dan help ik niet in de bediening. Dan speel ik zelf mee! Vorig jaar had ik maar liefst 4 prijzen gewonnen!! Wordt vervolgd!
Groetjes aan allen! Love you all xxx

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...