15-01-2013

Oude jaar uitblazen in België en het nieuwe indrinken in Frankrijk!!

 We zijn stillekes aan aan het bekomen van het feestgedruis!! Alhoewel... na al die geweldige dagen tussen familie en vrienden in België, waar we fantastische momenten samen hebben beleefd! Kerstmis bij mijn familie en oudjaar bij de Melis-clan! Altijd fijne dagen! We zien gans de familie terug op 1 dag en leren de nieuwgeboren babytjes kennen. We hebben iedereen thuis bezocht en zo ook de nieuwe of vernieuwde huizen gezien. We zijn weer van alles en iedereen op de hoogte! Zo kunnen we er weer een jaartje tegen! Hier een kleine greep uit de hele grote berg foto's die ik weer mee terug naar Frankrijk heb genomen als mooie herinneringen om te koesteren!



 En als kers op de taart zijn we dus de laatste dag van ons verblijf in België nog eens de zalige sfeer van de koers gaan opsnuiven op de cyclocross-wedstrijd van Davide in Retie! De geur van de massage-olie bracht mooie herinneringen terug! De koers... dat was een mooie tijd, die we toch wel een beetje moeten missen nu! We hebben daar ook bijna de hele familie nog eens ne laatste goeie dikke knuffel kunnen geven vooraleer we ons neus weer richting France zetten! Tof!
 Maar het feesten is hier nog lang niet gedaan! Vrijdagavond al was er de avondwandeling en driekoningenfeest van de wandelclub! Eerst een goei wandeling van een uurtje of 2 met de zaklamp door het pikkedonker Bourgondisch landschap! Is zo eens wat anders! Je ziet alleen de voeten voor je, en de talloze sterren aan de hemel.... maar je hoort vanalles ritselen in de kant! Spannend!! We passeerden ook aan de boerderij van Olivier en An waar we in de stal de nieuwgeboren koetjes van de maand december konden gaan bekijken! Ik helemaal in mijn nopjes natuurlijk!! Koetjes!!!! En nadien met z'n allen aan de "vin chaude" (door Eddy gemaakt!) om terug op te warmen!!! Heeeeeerlijk!! En elk lid bakt dan een hartelijke cake of quiche die we met z'n allen verorberen met een lekker glaasje wijn. En nadien... natuurlijk het overbekende driekoningengebak met de "boon" in 1 stuk! Wie de boon heeft krijgt de kroon! We hebben met z'n allen een paar taarten op, dus hadden we tegen het einde van de, overigens supergezellige, avond een paar koningen en 1 koningin! Echt een gezellig sfeertje! Plezante bende!
 Op zaterdagavond hadden wij onze buurtjes en de burgemeester en vrienden uit het dorp uitgenodigd om hier te komen aperitieven. We wonen hier deze maand precies 5 jaar en vonden het dus wel eens tijd voor een feestje! We hadden heeeeeel veeeel hapjes klaargemaakt. Van een paar heb ik foto's genomen, maar de aperitief is uitgelopen tot middernacht, dus je kan al raden hoe veel we voorzien hadden en hoe gezellig het was! We hadden een vrolijke bende bij elkaar! Er is goed gelachen! En ook onze buurtjes, die toch al 90 jaar tellen, zijn blijven zitten tot het einde! Het zijn krakken, die 2!! Als dat aan de goede lucht hier ligt, dan hebben we nog een paar fijne jaartjes voor de boeg!! Iedereen keerde tevreden naar huis en stelde voor om dit elk jaar weer te herhalen! Geen slecht idee!
 En zondag was het dan de beurt aan de burgemeester zelf om zijn dorpsgenoten uit te nodigen! De officiële nieuwjaarsreceptie in de feestzaal van het dorp! Niet zo veel volk dit jaar, er zijn nog al wat zieken in het dorp op dit moment, vooral onder de oudere mensen. En jammer genoeg bestaat ons dorp vooral uit oudere mensen! Er staan nog veel huizen te koop, en het is hier een gezellige, rustige bedoening! Dus als je zinnens bent om de stap te wagen.... aarzel niet en kom maar af! Het is fijn wonen hier in Cressy sur Somme!! De nieuwgeboren kindjes van 2012 kregen elk een cadeautje! Vooral gezinnen met jonge kinderen zijn zeer welkom! Zo kunnen we het schooltje terug open doen!! Alléé hop, begin de valiezen al maar te pakken  ;0)))
En gisteren zijn we bij onze vrienden Eliane en Guy gaan dineren naar jaarlijkse gewoonte. Dat zijn ook altijd heel gezellige avondjes! We waren weer niet vroeg thuis! Vanavond ontvangen we hier zelf weer wat vrienden uit de buurt! En de volgende dagen en weken staan er nog wel wat etentjes en afspraakjes op de agenda!! Volgend weekend hebben wij weer ons Mosselweekend, dus....We zijn er meteen goed ingevlogen in ons jaar!!! We vervelen ons niet!!! En honger en dorst hebben we dit jaar ook nog niet gehad!  Ik heb mijn weegschaal maar ergens in een hoekje weggestopt! ;0)))  Vive les fêtes!!! Tot de volgende schatjes xxxxx Love you all!!!

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...