26-04-2012

Jaarlijkse ledenfeest van de Club Saint Martin

Gisterenmiddag, woensdag 25 april, hebben wij weer gekookt voor de 65+ uit ons dorp! Met zijn 59 waren ze dit jaar! Het is nu al de derde keer dat wij hun teerfeest mogen verzorgen, en weerom was iedereen zeer tevreden over de maaltijd! Ze kunnen goed eten, onze "oudjes", en ze weten wat lekker is! Het zijn snoepers  ;0))  Maar ze zijn er ook nog allemaal graag bij!
 Dit stond er op het menu dit jaar: Aperitief met hapjes (ik had een paar hartige cakes gebakken, toastjes met tonijn en kipsla, huisgemaakte tappenade, olijfjes en zongedroogde tomaatjes...), daarna een rauwkostschotel met verschillende soorten charcuterie (daar zijn ze hier gek van!), als hoofdgerecht kregen ze Noix de veau (kalfsvlees) met een champignonsaus, wortelpuree, brocolli, verse prinsesboontjes en rostis, de natuurlijk onmisbare kaasschotel, en nog een grote gateaux met vers fruit achterna! Ik zei toch dat het snoepers waren!! Toen wij om 19u de zaal verlieten waren ze nog volop aan het kaartspelen! Nog zo iets dat hier in het dorp heel populair is! Ze maken veel plezier onder elkaar! En het spel wordt heeeel serieus opgenomen hoor! Ze willen allemaal winnen!!
 Ik wil nog heel graag een woordje van dank richten tot onze 2 "gelegenheidshelpers" die samen met ons hun beste beentje voorgezet hebben om onze dorpsgenoten nog eens lekker in de watten te leggen! Want de service doen en koken en afwassen met z'n tweetjes voor zo'n grote bende, dat zou natuurlijk een beetje te veel van het goede zijn he! Dus nog eens een hele dikke merci voor alles! x
En ondertussen ben ik weeral bezig met het voorbereiden van de volgende festiviteiten! Op 1 mei krijgen we het Comité de fêtes van Cressy hier met echtgenotes en kinderen voor een dagje amusement en vertier! Voor de namiddag ben ik allerhande activiteiten in elkaar aan het boksen, en 's avonds zullen ze hier met z'n allen blijven eten! Dat wordt weer gezellig druk, maar ook wel plezant om doen met die spelletjes enz! En we kunnen zelf ook meedoen, want we zijn zelf ook bij de Comité de Fêtes, dus.... We gaan ons nog eens lekker amuseren tussen het werken door!  :0))
Heel veel groetjes aan allen, en tot de volgende! Love you all xxx

Geen opmerkingen:

We beginnen aan ons seizoen

 De broertjes zijn weer hier geweest om een weekje te komen helpen klussen. Altijd fijn. We kunnen veel met ons 2, maar als die 2 beren er e...